Blog Image

Charmdroppens Blogg

Barnbarnsbesök

Familjen Posted on mån, oktober 07, 2019 11:59:33


Under helgen utökades vår flock med två människobarn, våra barnbarn. Det var första gången som båda sov över hos oss utan sina föräldrar. Allt gick jättebra 😀.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är D23.jpg
Lilla Filippa omgiven av våra fyrbenta
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är D49.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är D13.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är D31.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är D38.jpg
Iris övervakar lite på avstånd
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är D54.jpg
Novalie väntar på frukost
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är D57.jpg
Här är hon dörrvakt
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är D60.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är DSC_0052.jpg
Cheese

KramizarHöstdag på Skäret

Hundar Posted on sön, september 29, 2019 12:27:47

Hösten är här nu och utemöbler och annat plockas undan. Förr när jag jobbade externt kände jag ett visst vemod den här tiden, men det kanske mest berodde på att semestern var över. Nu kan jag istället tycka att livet går in i en lugnare fas. Hundarna trivs också, men negativt är ju att de blir lortigare och blötare.

Blötdjuret Dick
Lilla Melba spanar efter fåglar och hoppande fiskar
Solen går ner betydligt tidigare nu på hösten
Höstfärgerna är vackra……rådhusvinet har blivit rött
Gott med friskt vatten tycker Bowi

Kram, kramMelba utställningar 2019

Hundar Posted on mån, september 16, 2019 14:06:29

Jag brukar titta med ett kritiskt öga på våra hundar. Utseendemässigt vill man ändra lite här och lite där och plocka ihop nåt fint från den ena till den andra och kombinera tills det blir en ”perfekt” hund. Så idiotiskt egentligen smiley!! Det finns ingen perfekt hund och det är nog bra det.

I år har vår goa Melba ställts på sju utställningar. Jag är faktiskt ganska nöjd med vår lilla rödhätta och det tycks domarna också vara. Hon har fått två Cert. och fem Reserv-Cert. på dessa sju utställningar!!! Det kan man ju kalla ett jämngott resultat i en bedömningssport där det annars lätt går upp och ner. Domarna har varit från Tyskland, Danmark och Sverige. Tyvärr kändes det lite som ”stolpe ut” de senaste två utställningarna i Sandviken (förra helgen) och i Gimo igår när hon fick sina Reserv-Cert. Så nära det var att hon blev Champion. Och nu har vi inte anmält till någon mer utställning.

Goa Melba med sina uttrycksfulla ögon…..och härliga eye-liner
Lagom med päls, ganska kort på kroppen som gör att den är så lättskött…..men fina behäng
För att ingen ska tro att utseendet är det viktigaste hos Charmdroppens är det nog bäst att jag påpekar att priot är HTU

H, Hälsan är förståss viktigast. Melbas mamma Cherry (SEUCH Pringel’s Almost An Angel) är 10 år och hjärtfrisk och pappa är norske gutten Jay (DKUCH NOUCH NO V-13 Liljeskogens Goldwine King of Rohan) som har så fin stam med många hjärtfriska i höga åldrar. Men några garantier för friska avkommor finns tyvärr inte……ibland går det snett trots goda förutsättningar. Melba är sund och frisk idag iallafall.

T, Prio 2 är temperamentet, mentaliteten. Melba är livlig, ivrig, orädd, jättesnäll och kärleksfull. Alla cavalierer är inte såna……vi har faktiskt valt bort två köpta cavalierer från avel för att vi tyckte att de inte hade det rätta cavaliertemperamentet.

U, Prio 3 för utseendet alltså smiley

JAPP, det var det…….
Nu får vi ta oss en funderare om vi ändå ska anmäla Melba till Stockholmsutställningen i december och/eller My Dog i början av januari. Vore så kul att jaga sista Certet och kanske få en Champion till.

KramizarProjekt uteplats

Hundar Posted on ons, september 11, 2019 12:17:09

Vilken härlig sensommardag det var igår smiley.
På förmiddagen gick vi en tur i skogen runt vårt fritidsställe och plockade trattkantareller, vanliga kantareller och några taggsvamp. Det är så långt vår svampkunskap sträcker sig och det räcker gott.

Projekt uteplats är nu klart. Vi har förlängt ursprungliga terassen med plattor och ytterligare en terass, samt byggt en pergola som delvis har tak.

Det har varit ett superroligt projekt som vi hjälpts åt med. Rolf är amatörsnickare och jag amatörmålare. Visst tar det längre tid att göra det själv än att anlita proffs, men vi tar det i vår egen takt och känner en stor tillfredsställelse när det är klart.
Vi har lyxat till det med en vedeldad badtunna också och gårdagen inbjöd till uppvärmning…….
”Locket” av på badtunnan……vattnet är varmt och inbjudande….

Gubben är redo…..
Gubben är nöjd….smiley
Hallo killar……det är inte jag som löper…..missförstånd!!!

Det är ju mamma Chakira som löper och hon är inomhus //Iris

Solen har gått ner och myslampor och stearinljus tar över….
Kram, KramNästa »