I lördags var vi på Cavaliersällskapets Årsmöte och innan mötet fick vi en presentation av professor Jens Häggström gällande forskningen kring hjärta/blåsljud. Det var intressant och Jens påpekade som tidigare att det inte är OM cavalieren får blåsljud, utan NÄR som är det väsentliga.

För att spinna vidare på mitt förra blogginlägg vill jag förtydliga att jag absolut inte är emot stränga hälsoprogram så länge de inte ”tippar över” till dåliga konsekvenser. Överdriven stränghet har ibland en tendens att göra det……men det är en balansgång.
Och apropå färre födda valpar 2018 så har jag förstått att en del duktiga uppfödare tappat lite lust att avla, då det varit så mycket smutskastning på sociala medier senaste året. I en del facebookgrupper framställs uppfödare som oseriösa och suspekta varelser som massproducerar utan en tanke på att få fram hälsosamma valpar. Och att dessa uppfödare dessutom tjänar en massa pengar.

Inom människosläktet förstår vi att alla individer inte är friska hela livet, för att sedan dö vid 100 år. Men det är tydligen svårare att förstå, att inte heller alla hundar lever sitt liv helt friska tills de blir 15 år. Sen har jag full förståelse för att det är fruktansvärt tragiskt när älsklingen blir sjuk, men jag tror nog att de flesta uppfödare gör så gott de kan. Nog om detta.

I söndags var vi på treårskalas i Sollentuna. Barnbarnet Novalie fyllde år smiley.
Paketöppning
Jordgubbstårtans tre ljus blåstes ut….
Ojojoj, en bil…..den var populär

Nu är vi hemma i Värmland, men återvänder snart till Sigtuna igen. Det är så roligt att greja där. Nästa rum att ta itu med är hundarnas lilla sovrum inomhus.

Toalett/dusch/tvättrummet är färdigt. Jag har målat luckorna och bänken och vi har bytt ut själva duschen.
Sen har vi lagt heltäckningsmatta i sovrummet…..
Det var ett lyft faktiskt…..
Vi har också tillverkat två ladugårdsskjutdörrar till sovrummet (men det har jag ingen bild på).

Dogsen trivs jättebra i Sigtuna. Till våren/sommaren ska vi utöka den provisoriska inhägnaden så de får mer plats att röra sig på. Och vi får fortsätta träna dem att gå med oss lösa i skogen. Just nu fungerar det sisådär smiley.

Ja, det blev inte en massa hundbilder denna gång…..får vi råda bot på nästa gång.
Här hälsar Harmony på lilla Filippa iaf…..
Iris och vi övriga säger
Kram, Kram tills nästa gång