Min kära mamma gick bort år 2002. Pappa blev ensam i sitt stora hus. Eftersom min pappa alltid har varit en stor djurvän och då framförallt hundfrälst föddes tanken hos mig om att skaffa en hundvalp. Själv har jag alltid längtat…. men fick nöja mig med kanariefåglar under uppväxttiden. Mamma var lantbrevbärare och ganska rädd för hundar eftersom hon blivit jagad några gånger.

Eftersom jag brukar gå grundligt tillväga läste jag många böcker om hundraser. Fantiserade om stora hundar, typ Grand Danois och Akita men när jag väl landat och blivit realist, föll valet på Cavalier King Charles Spaniel. Det rasvalet har jag aldrig ångrat!!!

I februari 2003 föddes lilla Isa hos Kennel Chabbellins i Slottsbron.

Här är en bild på lilla Isa -ännu inte hämtningsbar.

Pappa och jag har haft ”delad vårdnad” om vår älskling under många år och det har fungerat jättebra. Min man lämnade Isa hos min far på morgonen när han for till jobbet och jag hämtade henne på eftermiddagen när jag slutade jobba för dagen. Så praktiskt, pappa och Isa hade sällskap under dagen och pappa fick träffas oss (min man och mig) nästan varje dag.

Tänker berätta vidare om de andra hundköpen i kommande inlägg….