Isa har alltid varit ”bara” en sällskapshund, men vi har under åren dragit med henne på diverse utställningar för att titta. Hon har inte varit särskilt road tror jag men har stått ut för min skull ”fniss”. Jag har ju varit helt nöjd med att titta på alla vackra hundar och skriva anteckningar (varför då?). Min man däremot behövde en uppgift och då föddes tanken om att han skulle kunna bli handler, hihi.

Jag ville förändra mitt liv!!! Få ett nytt stort intresse – vad skulle kunna vara mer underbart än att föda upp en kull valpar då och då och resa runt på diverse utställningar med roade hundar. Men hur skulle det gå till när både min man Rolf och jag jobbade heltid?

Började år 2008 smida planer om förändrade arbetsuppgifter och arbetstider. Jag hade suttit tio år i ledningsgruppen som ekonomiansvarig på vårt företag. Andra chefer hade kommit och gått men jag satt kvar på min ”cementhäck”. Började faktiskt känna mig lite uttråkad när nya chefer kom med så kallade ”nya grepp” och jag bara kände att det där hade jag varit med om förut. Ändå var jag väl ganska engagerad i mitt jobb och företag och tog lite osunt med mig jobbet hem i mina tankar.

Jag pratade igenom allt med vår VD, puh svettigt, han var dock förstående. Fick gå ner till 60% arbetstid och släppa chefsposten. I min plan ingick att nya hundar skulle lära sig att vara hemma ensamma cirka fyra timmar på förmiddagarna. Min man och jag kan också flexa lite som vi vill, så med lite pusslande så skulle det ibland inte bli mer än två timmar.

Det skulle gå att genomföra….köpa hundar…..ansöka om kennelnamn

JUBELsmiley