Ja vilken helg…. Vi drog iväg i husbilen på fredagen, två vuxna och fyra hundar. Övernattning skulle ske på Lisebergscampingen i Kärralund. Allt funkade faktiskt superbt och vi behövde inte frysa. Trångt var det visserligen men mysigt.

På lördag morgon överlämnade vi husbil och de två hundar som inte skulle ställas, till vår son Joachim som bor mitt i Chalmersområdet. Det var praktiskt och bra men något dyrt eftersom vi fick en parkeringsbot under dagen.

Så startade lördagens utställning. Både Rolf och jag var ganska spända och förväntansfulla. Jag skulle visa vår lilla ruby ”Cherry” i valpklassen för första gången. Det hade ju inte blivit så mycket koppelträning hemma så det kändes nervöst. Hon skötte sig dock bra tycker jag, Det var sju vackra tikvalpar anmälda och hon slutade på en andraplats med HP. Blev också glad över domarens sista inlägg – very well presented – sånt värmer när man är nybörjare. Rolf skulle visa ”Chanel”, vår lilla drottning från Vouges och det var också spännande för nu skulle hon ju lämna valpklassen och vara med i juniorklassen för första gången. Tio vackra tikar anmälda i den klassen och även hon fick en andraplats med HP. Vinnare i den klassen var vackra Nocturnes Giga-Violin, också hon fick HP. Vi var verkligen sååååååå nöjda. Vi hämtade våra andra hundar hos sonen och besökte min mans äldste son Patrik med familj. Satt sedan och pratade i husbilen över ett glas vin, somnade tidigt och sussade gott.

Samma procedur på söndagen, dvs lämnade husbil, Isa och Chibi hos Joachim, dock ingen parkeringsbot. Det var ungefär samma hundar på söndagen som lördagen (totalt cirka 80 st). Cherry var inte lika pigg som dagen innan och slutade på en fjärdeplats men helt ok ändå. Så var det då Chanels tur och denna gången blev det ombytta roller. Chanel blev etta och Giga-Violin tvåa, båda fick CK. Vi jublade, oj så kul det var. In med hundarna i buren, fram med kaffetermosen och fikabröd, nu var det över och spänningen lättade….. eller vänta nu….var det verkligen över? Så kom vi på att alla med CK ska ju in igen och tävla (vilka blåbär vi är *fniss*). Det tog dock tid eftersom det var många tikar både i unghundsklassen, öppna klassen, championklassen och veteranklassen. Det började pratas lite smått runt omkring oss att domaren var ”snål” med CK:n. När det sen var dags igen för Chanel och Rolf så var det endast de två tikarna från juniorklassen, en veteran och fem tikar från championsklassen som hade fått CK. Och nu till det fantastiska…. Chanel vann….hon blev bästa tik……cert…….ofattbart. Vi fick grattiskramar och ryggdunkar, roligt, och särskilt tack till ringgrannarna Kari och Dan (hoppas det blev några bra bilder som ni kan skicka).

Behöver jag nämna att resan hem till Värmland gick inte på vägen utan uppe i det blå. Vet att vi snart hamnar nere på jorden igen (kanske med en duns) men vad gör det för nu ska vi i alla fall suga på denna karamell några veckor. För vem kunde anat detta för ett år sen när vi hundlösa var på My Dog och längtade så hett efter en utställningshund. TACK Peter och Per på Vouges.

Kramizar Kristina