Vi hämtade ju hem två valpar för ett år sen och en i somras. De två första fick jag verkligen kämpa med att få rumsrena. Förstod inte vad jag gjorde för fel, det hade ju gått bra med den tidigare hunden som efter fem månaders ålder varit 100 % rumsren (ingen ”olycka på 5,5 år). Var det för att det var två samtidigt? Tror faktiskt inte det. De var olika, den ena kunde kissa när vi kom in, trots att vi varit utomhus två timmar och den andra kunde bajsa inne (och t.o.m. ta sig ett smakprov isch). Eftersom jag tyckte att jag var alert så kunde jag faktiskt bli provocerad när jag läste i någons gästbok – Tack så mycket för valpen, hon blev rumsren på två dygn. De är blåögda, sa jag till min man, för det är omöjligt.

Så hämtade vi lilla Cherry och herregud, hon fattade galoppen DIREKT och då menar jag faktiskt DIREKT. Hon blev rumsren på två dygn, fatta så lättvindigt allt blev. På morgonen släpper vi ut hundarna i rastgården för morgonbestyren och hon gör både ”Ettan” och ”Tvåan” i flygande fläng. Hon blir alltid färdig först. Jag vet fortfarande inte vad som var skillnaden annat än att de två första faktiskt skulle lära sig i kyla, snömodd osv och vårvalpen oftast hade gott väder.

Men…..ja det finns faktiskt ett men…Cherry tror att det bara är i trädgården som det går för sig. Alltså gör hon inget ifrån sig när vi är ute på koppelpromenader utan väntar tills vi kommer innanför grinden. Inget stort problem egentligen, utom när vi reser bort. I november gjorde vi en lång dagsresa men med många korta stopp så hundarna fick lufta sig och göra sina behov. Alla utom Cherry som höll sig heeeeeeeeeeela låååååååååånga dagensmiley. Jag var bekymrad när vi for till My Dog och samma sak upprepade sig. Hon ville inte kissa, vi gick runt runt på campingen men nej. Klockan 04.00 på lördagsmorgonen var det dock outhärdligt för den lilla. Då fick husse klä på sig och Cherry och han travade ut i kylan på campingen i Kärralund. Snabbt till en snödriva och ooooooooooh så skönt. Cherry kissade i två minuter och tittade på husse med sina stora skamsna ögon, helt oförstående varför hon fick beröm när det var både fel tid och plats för kissning.

P.S. De andra blev också rumsrena så småningom

Ha en bra söndag