Man blir glad när solen skiner!!! En långpromenad skulle det bli för hundarna. Brukar promenera på Kilene ibland. Där finns olika promenadstråk och skidspår i skogen och så en uppplogad väg, där jag oftast är ensam med hundarna om jag väljer vardagar.

Jag måste åka bil en liten bit innan jag kommer dit så jag samlade ihop hundflocken men shit…..ingen bur i bilen som var hemma……ja, ja in i baksätet……kort sträcka……sitt stilla nu i baksätet. Jag har tre hundar som älskar att åka bil och en som inte gillar det alls. Det har blivit mycket bättre på sistone men nu hängde hon med huvudet på min arm och dreglade. Lilla gumman, snart framme. Ja men huva, vad mycket folk det var……SPORTLOV. Skulle jag vända hem igen? Nej, skam den som ger sig. Såg att ”hon som inte gillar att åka bil” hade kräkts i baksätet också. Hon behövde ut och promenera. Fyra hundar i koppel alltså, som inte ville gå fot precis…..drog för allt vad de var värda så ”tjockmoffen 1” fick andnöd och ”tjockmoffen 2” började bli svett.

Äntligen ute på ”min” väg där jag kunde släppa hundarna fria. Allt var härligt i fem minuter. Sen började det……vi mötte hästar…..familjer med barnvagn och kärror…….surt par med tax……trevlig tjej med schäfer……familj med collie……skidåkare. Gissa om jag fick träna inkallning och på och av med koppel. Vid ett tillfälle hittade hundarna mumsig, frostnupen hästskit som tydligen smakade godis och Isa hann också rulla sig i det (hundarna var nybadade i söndags och luktade honung).

Behöver jag tillägga att jag var lycklig över att komma hem igen. Efter tandborstning på samtliga hundar och viss rengöring känner jag trots allt……..OH, VAD JAG ÄLSKAR MINA HUNDAR.

Ha det gött i solen