När jag insåg att mitt intresse för hunduppfödning faktiskt skulle kunna bli min nya stora hobby, ville jag få gubben med på noterna. Det mest intressanta för mig var själva aveln och planerandet om kommande parningar, men jag insåg ju också att man borde meritera hundarna på utställningar. Min strategi att även få gubben att tycka att det var roligt var att ”ge” honom den hund som jag trodde skulle lyckas bäst i utställningsringarna. Och…….min strategi funkade. Han som är betydligt mer tävlingsinriktad än jag, tycker numera att det är jättekul att åka runt på olika utställningar. Den hund (Chanel) som Rolf i dagsläget ställer är en UTMANING och det gillar min man. Hon är vacker och när hon och handlern (gubben) är i toppform, går de hem hos domarna. Men, det finns ett men…..hon hatar oftast att vänta på sin tur i ringen och blir hon stressad av det, ja då går det inte så bra.

Nu har vi kommit på att hon skulle behöva promenera en timme innan utställning för att ”tagga ner” lite. Verkligen en balansgång för man vill ju inte att ens nybadade stjärna ska bli lortig. Så nu har vi köpt en overall till henne så får vi se om hon kan hålla sig ren.

Poserar lite ogärna här, men overallen är ändå ganska ok.

Så här ser den ut bakifrån.

Ja, ja, vi packar väl ner den iallafall på fredag då vi tar husbilen och bilar ner till Malmö. Egentligen helt knäppt att åka så långt för att ställa ett par hundar men nu tycker vi ju båda att det är sååååååååååååå roligt och jag tror faktiskt att hundarna trivs bra också.

Ha en bra söndag