Tänk vad roligt det är att fantisera om olika parningar som ska göras i framtiden. Mina hundar som förhoppningsvis ska gå i avel har ännu inte åldern inne, så därför kan jag bara drömma än så länge. Planerandet börjar faktiskt redan när jag hämtar hem en ny liten valp :-)) och ibland i flera led.

När jag t.ex. hämtade hem min lilla rödhätta i somras funderade jag redan i bilen ner till Båstad vilken cavalierhane som kunde vara lämplig. Och jag kom naturligtsvis på en mycket lämplig. Väl nere hos Pia nämnde hon SAMMA hane som jag tänkt ut, så kul. Sen har jag haft äran att se HONOM live och blev verkligen inte besviken.

Nu är det ju så att uppfödaren inte vet om mina drömmar och kanske inte alls är intresserad. Då får man ju tänka om. Jag tycker det är bra om hanhundsägaren är noga med vilka parningar som görs och inte bara tänker på pengarna som kommer in.

Sen är det ju så mycket som kan hända på vägen. Klarar tiken alla hälsoundersökningar, hjärta, ögon och patella UA. Kanske är det osäkerheten som är en del av tjusningen…..låter kanske konstigt. En utmaning är det i alla fall att hålla på med uppfödning. Vad vill man förbättra? Vad kan hanhunden komplettera med eller kompensera? Vilka färger vill man ha? Vill man få ner eller upp storleken? Allt är sååååååååååå spännande och jag avundas er som är igång.

Jag kommer att vara mycket noga med att välja ut lämpliga hanhundar. Hittar jag ingen lämplig vid rätt tillfälle så väntar jag hellre. Idag finns det emellertid många väldigt vackra blenheimhundar tycker jag. Att hitta rätt bland de enfärgade är nog en större utmaning.

GLAD PÅSK