Ofta är det ju så att våra kära hundar har ett officiellt namn och sedan ett tilltalsnamn. Ibland har de även ett tredje namn som visar lite av en egenskap som de besitter. Så hos oss heter t.ex. ”Chanel” även ”Vaktmästarn” Hon styr och ställer och håller ordning. En positiv egenskap som uppskattas ibland, men inte alltid. Hon kan ju t.ex. tycka att det inte är i sin ordning om grannen ställt en stor orange tvättkorg på sin tomt…….den stod ju inte där förrut. Eller att det har kommit en ny båt vid andra grannens brygga…….eller änder som plaskar och för oväsen, för att inte tala om en flock canadagäss som flyger över vår tomt. Hon blir lite lätt upprörd och skäller ut tvättkorg, båt, änder och canadagäss och får några andra i hundflocken att skälla med, fast de inte förstår varför……grannfejden är nära *fniss*

Så har vi vår lilla telning ”Charmina” som faktiskt har tre ”egenskapsnamn” också. Hon heter ”Pussgurkan” och det talar ju för sig själv. Sen heter hon också ”Hoppjerkan” av två orsaker. Dels är hon ju väldigt otrogen och hoppar från famn till famn och bara älskar alla. Sen gör hon också jätteskutt när hon möter en. Hon hoppar den sista metern och då gäller det att vara alert och fånga upp henne i famnen. Och så heter hon också ”Grävmaskinisten”. Jag hade en gång en fin trädgård, men lilltösen gräver överallt. Jag sätter inga grönsaksfrön i år sa gubben när han förstod hur det stod till, men några sättpotatis åkte i jorden…….och kom upp igen ganska snabbt.. haha. Jag brukar sätta massor med blommor i krukor varje sommar men i år struntade jag i det…..det är jag glad för. Gräsmattan är perforerad eller om man vill se positivt på det, så har vi fått hjälp av ”Grävmaskinisten” att anlägga en artonhålsbana…det är bara det att jag och gubben spelar inte golf.

Men oj vad vi ÄLSKAR VÅRA GODINGAR

Ha en bra onsdag