Tre dagar och tre nätter i Jönköping med utställning på programmet. Innehållsrika dagar med studerande av superfina hundar, både cavalierer och på eftermiddagarna/kvällarna även andra raser. Det är ju sällan vi stannar på gruppfinalerna och BIS-uttagningen, men nu bodde vi ju på området och vad kan man ha för bättre underhållning än att titta på alla fina raser som defilerar in i ringen.

Resultatet för våra egna dogs blev följande; Vouges Queen Charmain ”Chanel” ställdes i unghundsklassen och på lördag blev det 1 ukl, 4 ukk, HP, söndag 1 ukl, 2 ukk, CK och måndag 1 ukl, 2 ukk, CK. Det är vi jättenöjda med.

Pringel´s Almost An Angel ”Cherry” ställdes i juniorklassen med resultat dag 1 1jkl, 2 jkk, HP, dag 2 1 jkl, 2 jkk, HP och dag 3 1 jkl, 1 jkk, HP. Söndagen bjöd på en obehaglig upplevelse för handlern, dvs jag. Det var en engelsk domare och hon överraskade mig med sitt dåliga humör. Det började med att hon till de svenska ringsekreterarna/assistenterna beklagade sig att hon var tvungen att ge domarkritik till alla hundarna. Så gjorde man minsann inte i England….Sen skulle hon titta på min Cherry som i vanlig ordning hade lite svårt att stå stilla framför domaren (hon går bra och det funkar på bordet)……domarens irriterade attityd, med viftande armar och dubbla signaler gjorde både mig och Cherry nervösa. Naturligtsvis skulle jag satt mig på knä och stöttat min hund med hand under rumpan, men ”blackouten” låg på lut och jag försökte istället med godis. Det föll inte i god jord…….Efter den pärsen var det ändå bra att det var en dag kvar med en ny domare (italiensk). Kände ju att jag behövde ut i ringen igen för att få ett bättre avslut på utställningshelgen…..och då stöttade jag min hund mycket bättre.

Inte ett enda kort blev taget denna helg men vi ska ”skärpa” till oss med det till nästa gång. Nu ska vi ha en förhoppningsvis lugn trevlig midsommar med god mat och dryck. Helgen efter blir det Borås.

Ha en trevlig solig vecka kära vänner