Oj vad dagarna går fort när det är sommar och semester. Tid är en dyrbar resurs. Jag älskar sol, värme, bad och grillkvällar och vi har haft trevliga korta eller långa besök av släktingar, vänner och bekanta…….men när man går in i augusti månad och semestern närmar sig sitt slut då drabbas jag av lite lätt ångest….ÄR SOMMAREN REDAN SLUT? och….. VART TOG DEN I SÅ FALL VÄGEN? Jag/vi har inte hunnit göra hälften av vad vi tänkt.

Hundutställningar har vi dock prioriterat! I helgen var det dags för sommarens höjdpunkt, utställningen i Ransäter. Känns ju som hemmaplan när det är cirka sex mil dit. Vi åkte dit redan på lördagen för att sätta upp tältet. Sen var vi kvar och tittade på gruppfinaler. När vi var på väg hem igen ringde ”Chibis” nya matte…de hade förkortat sin lillsemester och ville nu ta över sin nya telning. Längtan hade varit stor. De bor bara en km från oss, så jag kommer fortsatt att träffa ”Chibi” och följa hennes utveckling. Jag är så glad över hennes nya hem men faktiskt oerhört förvånad över hur snabbt hon ”knöt an” till sin nya matte, husse och åttaårig Golden Retriever hane. Helt enkelt en winwin-lösning.

På söndagsmorgonen åkte vi och tre nybadade dogs vanlig bil (för en gångs skull) till Ransäter. Regnet öste ner, men då är det så skönt att bara krypa in i ett färdiguppställt tält. Först ut var valpar i vanlig ordning och Rolf ställde lilla Knattings Up-To-Date ”Charmina”, som blev BIM-valp med HP. När det var dags för tikarna så hade regnet upphört och allt kändes plötsligt mycket trevligare. Jag visade ”Cherry” i juniorklassen och hon fick kvalitetspris ett och slutade som tvåa i konkurrensen med HP. Rolf visade ”Chanel” i unghundsklassen och hon fick en etta i kvalité och slutade fyra i konkurrensen.

Vi är jättenöjda med de hundar vi visar men det finns ju mycket kvar att ”slipa” på, framförallt på de som håller i snöret hihi. Jag har fortfarande väldigt svårt att få ”Cherry” att stå….tung i gumpen, men då får jag gå ner på knä även om jag tycker att det är vackrast om hon kunde stå själv utan att jag håller i henne. Rolf har kommit lite längre med ”Chanel”, dvs hon står själv men behöver se lite gladare ut, t.ex. vifta på svansen. Ja det är inte lätt….kanske våra dogs är lite utställningströtta också.

När vi kom hem från Ransäter var det soligt och varmt. Dotter med sambo, som varit hos oss några dagar, mötte upp med varsin kall öl och vi slog oss ner på Restaurang Skäret och bara njöt. Blev sedan serverade en trerätters….helt oväntat….och såååå gott. Förrätt, ”tunnbrödsrulltårta” med stark chili/paprika-kräm och aprikosklick. Har aldrig ätit det förut, det var supergott och det söta gifte sig med det starka helt suveränt. Varmrätt, bakad potatis med fyra olika röror/sallader. Efterrätt, glass med jordgubbar och melon och noblessechoklad. Och allt var så fint upplagt. Blir riktigt rörd för omtanken…kram dotter Erica och Marcus.

Nu har våra nattgäster dragit vidare till Göteborg och vi har ”bara” oss själva och dogsen att tänka på.

Nästa utställning blir i Askersund, sen tar vi kanske en utställningspaus….eller….ja vi får se.

Kramizar