Jag har knäppt lite bilder idag.

Både Rolf och jag gillar att ha projekt på gång. När jag för cirka tretton år sedan ritade vårt hus, tänkte jag inte alls på att det skulle vara hundvänligt. Istället var öppen planlösning något som vi gillade och gör än idag, men allteftersom hundintresset tagit över har vi fått tänka om lite. Allt måste ordnas så praktiskt som möjligt. Vår tomt är underbar och också ganska spännande för hundarna med klippor och vatten men vääääääldigt svår att hägna in. Vi får hela tiden bättra på staketet i nederkanten eftersom vi har en utbrytarkung (eller prinsessa egentligen).

Här är Rolf i full färd med ett litet förbättringsprojekt

Och här har vi ”utbrytarprinsessan” själv.

Vårt nuvarande, ganska stora projekt är bastuhuset som verkligen var jobbigare (för Rolf) än tänkt och har tagit längre tid än vi trodde. Det är snart färdigt utvändigt och det känns skönt. Förra helgen hivade jag upp drygt ett ton betongplattor till Rolf som la upp dem på taket. Att armarna/axlarna höll för det är ett under. Men det är roligt när man blir nöjd. Bastuhuset är 15 m2 och vi får förutom bastu också plats att förvara utemöbler där under vinterhalvåret och badlakan mm under sommaren.

Bredvid Bastun tänkte vi så småningom ha en vedeldad badtunna.

Bastun inomhus ska göras om till valprum och blir ett projekt i vinter.

Här är ett tidigare projekt, vår båtbrygga, som min händige man har byggt/snickrat ihop.

Innan vintern kommer ska vi också göra om i hundarnas rastgård. Kan inte säga att de vistas någon längre stund där….nej de är hellre med oss var vi än går och vad vi än gör…men den nyttjas till tidiga morgonkissen och sista kvällskissen för då vill jag veta var jag har dem. Vi ska ta bort en gammal plantering och en del av gräsmattan till förmån för grus.

Välkommen in i rastgården. Den ser inte ut som en traditionell rastgård utan den är bara en avdelning i vår trädgård. Inhängnaden är lite dold av häckar och buskar för att smälta in lite bättre.

Så här ser delar av rastgården ut.

Här ska vi byta ut rabatt och gräs mot grus och i ett senare projekt kanske ha ett tak över delar. Skulle vara praktiskt när de är utställningsrena. En dörr från duschrummet leder direkt ut i rastgården. Ja, ja…tankar om nya projekt finns det gott om. Vi ska ju också lägga nytt golv i vårt sovrum och bygga en sänggavel hihi.

Tyvärr räcker inte tiden till för alla ideér.

Några hundbilder blev det också….denna gången fotade jag en lesbisk parningsdans. Cherry löper…..

Vi ska snart ta en långpromenad med hundarna på Sörmon. En stor skog där man kan släppa hundarna lösa. De blir så lyckliga och härligt trötta efteråt.

När dogsen inte får möjlighet att göra sig av med all överskottsenergi på långpromenader dövar jag mitt dåliga samvete med att de har en ganska kul hundtomt att utforska iaf.

Det var väldigt disigt när jag tog bilderna men nu tittar lilla solen fram så nu blir det härligt med den där promenaden.

Ha en bra söndag