Ja vi åkte till Sollentuna och ställde ut på årets första cavalierspecial, trots att jag var tveksam. Mannen i huset ville emellertid, så det var bara att packa husbilen på fredagen och ut på knaggliga vägar. Väl framme i Spånga lämnade vi av två hundar hos dottern och åkte vidare till parkeringen utanför Sollentuna rackethall där vi sov under natten. Ja sov och sov, hmm, klockan fyra blev vi väckta av plogbilen så Rolf bestämde sig för att flytta husbilen så det gick att ploga där vi stod också. Då följde cirka fem minuters förtvivlan för att husbilen inte startade…många tankar, men sen helt plötslig så gick den igång. Det gick att somna om också.

Många hundar var anmälda, 100 stycken vackra cavalierer. Utställningen var välarrangerad. Stort tack till alla funktionärer som ställer upp och jobbar ideellt.

Dagen blev jättetrevlig med många pratstunder med vänner/bekanta och även nya bekantskaper. Rolf fick för första gången visa en hane också, Niccelia´s Charles Bronson, eftersom Charlotte skulle visa annan hane i samma klass. Tror att vänskap uppstod mellan Rolf och Charlie. Han var en riktigt go vovve.

Domare var Sylvia Lymer från England. Numera gäller ju nya regler i utställningsringen och man får anpassa sig till att det är svårare att gå vidare till konkurrensbedömning (tror jag). Många dogs åkte ut med blått och gult och ibland ingen färg alls (disqualified ?). Det var många rubys med och det var nog ingen favoritfärg för denna domare, men vår Pringel´s Almost An Angel ”Cherry” lyckades med att bli trea i unghundsklassen med CK. Faktum var att hon faktiskt blev bästa rubytik (positivt tänkande hihi). Domarkritiken; Fairly strong headed bitch but lovely dark eye. Good neck and shoulders. Up to size with good bone, good topline and good hindquaters.

Vår ”Chanel”, var med i öppen klass och fick blått (Very good) med kommentaren att hon inte var i bästa pälskondition (för dagen). Annars fick även hon bra kritik.

Vi är nöjda med helgen och jag ångrar inte att vi åkte. Nu dröjer det ett tag till nästa utställning.

Ha en bra söndag!