Liten och liten…hmmm…100 mil turochretur för att ställa ut två hundar i Hässleholm. Vi hade packat husbilen redan på torsdagen för att fredagen inte skulle bli så stressig. Både Rolf och jag jobbade på fredagsförmiddagen, sen var jag och lunchade med ”gamla” kollegor. Hemma vid klockan ett för att bada två hundar (de tre som inte skulle ställas var badade redan på torsdagen), in med hundarna i husbilen och sen iväg. Puh……

Resan kändes oääääääääääändligt lång, men på kvällskvisten var vi ändå framme. Rolf var och slog upp utställningstältet medan jag gav vovvarna mat, sen blev det en kvällspromenad och sen nattinatti. Värmen i husbilen funkade inte… Grrrrr…vaknade flera gånger under natten och kände på min nästipp, yrvaket undrande om det verkligen var min nästipp eller en isbit. Frusen på morgonen gick vi till vårt tält som stod i skuggan och inte blev det bättre av att mina tygskor blev jätteblöta……..men sen kom SOLEN.

Vi hade en härlig dag med mycket hundsnack med trevliga vänner och bekanta. Den engelska domaren Sansom Rob var mycket generös med blått (Very Good) men våra båda hundar Cherry och Chanel fick rött (Excellent), tack, tack. Cherry fick dessutom CK och var med i BästaTik-klassen, men där blev hon oplacerad. Vi är jättenöjda, cirka 70 hundar var med, flest tikar och bara drygt en tredjedel fick Excellent.

Här en utställningsbild på tre vackra hanar (eller fem och en vacker dam). JWW-10 Clopsville Gin Rickey (ägare P&P Vouges) till vänster i bild blev sedan BIR och Champion.

Fyllda med glädjeenergi, travade vi till husbilen för hemfärd. Vi bestämde oss för att ta en annan väg hem, nämligen via Göteborg. Rolfs äldste son Patrik med sambo Carina har nyligen köpt ett radhus i Mölndal, så vi åkte dit för en snabbvisit för att se hur långt de kommit med den omfattande renoveringen. Väl där träffade vi också våra gemensamma barn Erica och Joachim. Mötet blev kortkort men det var ändå jättekul att träfffas. Joachim som bor mitt i smeten i Göteborgs innerstad ville bli hemskjutsad och ……, vi tokiga husbilsresenärer åkte in till stan intet ont anande….”Göteborgsvarvet” pågick, med cirka 60 000 löpare. Min käre make blev svett, trots att han inte var med och sprang hihi. Kö, kö och kö.

I Lilla Edet stannade vi för att rasta hundarna och vem schvissade då förbi i sin nyinköpta husbil? Jo, Kari och Dan på Glittertinds Kennel. Vi hakade på och åkte efter dem ända till Grums, där de tog av.

Väl hemma slog vi oss ner i varsin TV-fåtölj med ett glas vin, lite ost och nötter. Ganska så snart somnade vi så gott.

Kram