Redan på fredagen var det dags för Cavaliersällskapets Officiella utställning i Vallentuna. Utställningen började klockan 14.00 och det kändes lite ovant. Roligt och trivsamt var det dock, trots att det regnade då och då. Lilla Chakira fick prova på lite ringträning, men godingen satte sig på rumpan, undrandes vad det var frågan om. Efter lock och pock gick hon ändå ett par varv, men var nog måttligt road….frös gjorde hon också. Vad som var bra är att hon ändå känns så trygg, verkar INTE tycka att det är läskigt. Det var 23 valpar med och min lilla gunstling blev oplacerad. Chakira är ändå suuuuupersöt och jag är inte partisk *fniss*.

Sen var det dags för våra ”ordinarie” utställningsvovvar…Cherry i unghundsklassen och Chanel i öppen klass. Båda fick Excellent och CK och det är vi så stolta över….konkurrensen var stenhård. Domare var Mr Stephen Goodwin, kennel Lanola, England….. så här tyckte han om Cherry:

My type of head, very fem. Lovely bone and substance. Excellent top line. Good shoulders. Well angulated. Excellent tail carraige. Moved with drive coming and going. Excellent type

Dag två avlöpte på ungefär samma sätt, utom att Chakira inte ställdes (för ung). Domare var Elaine Whitney från Kanada. Både Chanel och Cherry fick Excellent och CK.

Efter lördagens utställning åkte vi till Spånga till vår dotter med sambo och blev bjudna på härlig grillmåltid. Vi fick också träffa Emelie och Alex med lille Arvid (1 månad). Så mysigt.

Sen drog vi vidare till Österbybruk där söndagens utställning skulle vara. Domare denna dag var Andreas Schemel från Österrike. Han var väldigt effektiv och snabb och snål med CK. Våra båda hundar fick dock Excellent igen. Vi är jättenöjda så länge det blir rött (Excellent) men drivkraften är förståss att bli placerad på BT-listan snart. Det känns så nära, men ändå så långt borta på samma gång. Men trägen vinner…eller

Nästa helg är det Norrköping och Vänersborg (ligger inte nästgårds precis hehe)

Kram tills nästa gång