Det här med hunderiet har verkligen blivit en livsstil…..nästan allt handlar om det hos oss nuförtiden. Man ska förverkliga sina drömmar tycker jag, även om det blir ganska sent i livet. Att föda upp några kullar ger livet en extra dimension…..det blir liksom så mer spännande. Och att planera, fundera ut lämplig hane till sin älskade tik, resa runt på utställningar…..ja, det ger ett innehållsrikt liv.

Jag varken kan eller vill ha en jättestor kennel…..en till två kullar per år är lagomt i vår lilla Kennel tycker jag. Jag kommer aldrig att göra en parningskombination där jag inte själv skulle vilja spara en valp…….sen kanske man av olika anledningar ändå inte sparar någon från varje kull. Eftersom cavalieren är en så underbar ras är det lätt att flocken växer väääääldigt fort. Huvudsyftet med vår uppfödning kommer att vara att försörja oss själva med lovande utställningshundar, självklart utan att ge avkall på hälsan och mentaliteten.

Nu har det gått fyra veckor sedan Chanel parades men fortfarande ses inga tecken. Tänk om det inte blir några valpar……

Drottningen på Skäret, Ch Vouges Queen Charmian ”Chanel” vi hoppas ju på dig!!

Till helgen ska vi faktiskt på dop (se där något annat än hunderiet!!). Det ska bli trevligt. Vi håller på och introducerar en ”kennelflicka” eller dam/kvinna som ska ta hand om våra hundar när vi är borta. Tidigare har vi oftast tagit med oss alla hundarna när vi rest bort några dagar, men nu vill vi inte resa med två, eventuellt dräktiga hundar. Chanel har lätt att må illa i bil.

Vi har köpt en ny husbil, men vi får den inte förrän i mars. Det ska bli riktigt kul för vi har valt modell efter vår nya livsstil, d.v.s den ska anpassas efter hundarna. Den har större förrådsutrymme än vår nuvarande husbil för att få bättre plats med utställningstält, kärra, burar o.dyl. Sen ska vi också specialanpassa fasta burar inne i husbilen och i övrigt göra den så praktisk som möjligt.

Det känns skönt att längta efter upplevelser. Just nu längtar både jag och Rolf efter små valpar och sen längtar vi efter vårens/sommarens utomhusutställningar och vårt ”zigenarliv” i nya husbilen.

Ha det bra alla vänner