En liten summering av 2011.

Hundår låter som något negativt, något svårt….men så behöver det inte vara. Vårt 2011 började väldigt positivt med att Chakira föddes i januari. Minns min längtan med ett leende på läpparna…..tre vackra b/t prinsessor hade sett dagens ljus på Glittertinds Kennel. Jag var i extas när vi fick se underverken, Rolf fotade och jag visade sedan sötnosarna på Facebook. Snälla Kari lät mig välja valp….tack, tack och åter tack…det kommer jag aldrig att glömma.

Sen drog utställningssäsongen igång på allvar……och aldrig att vi i vår vildaste fantasi hade kunnat ana att det skulle gå så bra för våra tikar. Chakira och Charmina visade vi några gånger och Chakiras bästa resultat var BIR-valp och Charmina fick Reserv-Cert som junior.

Under sommaren hämtade vi sen hem vår andra nykomling, lilla Chic, som kommer från Vouges Kennel….hon är halvsyster till vår vackra Vouges Queen Charmian ”Chanel”. Lilla Chic var en frisk fläkt som charmade de flesta och oj vad roligt Chakira och hon har när de leker.

På sensommaren inträffade det ofattbara….våra tikar Chanel och Cherry blev Champions nästan samtidigt, bara sex dagar emellan. Det är väldigt svårt att förklara men herrejissus vilken kick det var.

Båda tikarna kom med på Mestvinnande Tiklistan 2011. Cherry (Pringel´s Almost An Angel) blev dessutom Top Ruby 2, 2011 och den enda rubytiken under året som blev Svensk Utställningschampion. Not Bad (citat Peter)…vi är jättestolta.

Vi avslutade utställningsåret ganska tidigt och Rolf drog iväg på parningsresor som tyvärr inte gav något resultat. Även om hundåret därmed avslutades lite i moll vill jag dra fram något positivt med det ändå. Det klagas ju ganska friskt på att hundmänniskor hugger varandra i ryggen, luras och är allmänt manipulativa. Efter mitt senaste blogginlägg om att Chanel och Cherry gick tomma fick jag se en helt annan sida. Underbara människor mailade, ringde, skickade meddelanden på fb och jag fick ta del av deras erfarenheter och upplevelser. Man berättade sina historier och skrev utan omsvep om svårigheter de upplevt. Er omtanke och era ord värmde verkligen och jag är redan igång och planerar för framtida parningar igen.

Summa summarum tycker jag att 2011 varit ett gott hundår. Jag/vi (Rolf får vara med på ett hörn också) välkomnar år 2012 och ser med glädje fram emot nya utmaningar.

GOTT NYTT ÅR

önskar Charmdroppens