Hur många hundar man har är tydligen ett känsligt ämne.
Vi har BARA sex stycken och det är ju inte så mycket i cavaliervärlden. Men i andra världar är det tydligen bara acceptabelt att ha högst två stycken. När vissa vänner och bekanta som inte är hundägare eller har endast en vovve frågar mig hur många jag har just nu så blir de alldeles förskräckta över svaret och då kommer det; – men Kristina hur tänkte du nu? – oj, så jobbigt! – stackars Rolf, vad han får stå ut med (hmmm)! – nu får det väl ändå räcka!

Häromdagen när Rolf var ute med våra vovvar i närområdet fick han följande kommentar från en karl som jag trodde var hundvän (fast det var han väl bara när vi endast hade en); – era hundar stör på natten. Nej, sa Rolf, våra hundar sover mellan 22.00 och 06.00 inomhus (förståss), men det finns fler hundar/hundägare i området. Era var iallafall vakna senare på jul och nyår sa mannen. Och visst var det så, våra hundar gjorde sista nattkissningen senare på nyårsnatten och kanske kom det ett ilsket skall på nyårsraketerna. Grrrr, att skälla är ju hundarnas språk och jag blir jättetrött på människor som inte kan acceptera vovvar som någon gång skäller när de leker, varnar eller allmänt är lite upphetsade. Vi har ju inga hundar som står i en hundgård och skäller konstant, tvärtom så är de ganska tysta. Det är lätt att man får skulden för andra hundars skällande när man har fler hundar än vad andra tycker är acceptabelt. Jobbigt, tycker jag smiley, men min man, som är som män är mest, säger; -det är väl inget att bry sig om, skit i det, det är ju deras problem. Och visst har han rätt!!

Tvärtemot vad en del i omgivningen tycker så tänker vi ”fylla på” vår flock i år!! Jag känner mig nu mogen för ett par hanvalpar, en enfärgad och en en brokig. Framförallt tycker vi att det skulle vara så roligt att visa hanar också på utställningarna och i slutändan så vill vi förståss också att de ska passa in i vår avel så småningomsmiley. Vi ska para två eller tre tikar under våren och först ut blir lilla ”Charmina” (mitten mars). Det skulle vara så roligt (och otippat) om hon skulle föda Charmdroppens första kull. Hade egentligen tänkt vänta lite med att para henne, men när vi var på MyDog och jag hade pratat med olika uppfödarkollegor så tänkte jag om. Tilltänkt hane är en i mitt tycke oerhört vacker blenheimkille och det ska bli såååååå spännande.

Knattings Up-To-Date ”Charmina”

Ha en fortsatt bra helg