Det var en fantastisk trevlig Jubileumshelg i Eskilstuna. Redan på fredagseftermiddagen stuvade vi in alla hundarna i husbilen och drog iväg. Anlände till en något blöt campingplats, men vi hittade en bra plats bredvid Kari och Dan (Glittertinds Kennel) och med full uppsikt mot ingången till utställningshallen.

Tidigt på lördagsmorgonen blev det en del hundpromenader och sen behövde utställningshundarna fixas till igen då de blivit lite lortiga i blötan. Klockan 09.00 började bedömningen. Det var två ringar och på lördagen dömde Peter Towse, kennel Miletree tikarna (cirka 80 vuxna tikar!!). Vi hade med oss Vouges Bag Lady ”Chic” som fick Excellent i Juniorklassen, men blev oplacerad och Glittertinds Glamorous Chakira ”Chakira” som vann Unghundsklassen i mycket hård konkurrens.

Här slappar hon på buren i väntan på att Bästa Tik-klassen ska börja.

Rolf och Chakira i BT-klassen….det var sååååå nära att de blev placerade.

Så här var domarkritiken:

Nice dark eyes. Correct teeth. Very pretty expression. Good rich tan, good neck/shoulder. Excellent topline, excellent tailcarrige! Very good shape and balance, moved well.

Det är också väldigt kul att titta på fina hanar på utställningarna…nu blev det ju lite splittrat eftersom valparna och hanarna gick i andra ringen. Men här kommer ett par godingar….

Danny undrar vad matte Kari har i fickan….är det en köttbulle månntro???

Här får Danny sin bedömning

Vackra Buddy

På lördagskvällen var det festligheter med mat och dryck. Maten var god och stämningen var på topp. Allt var hur trevligt som helst!!

På söndagen var det Veronica Hull, kennel Telvara som dömde tikarna och nu blev Chakira tvåa i unghundsklassen. Det kändes nästan lika kul det eftersom denna domare verkade föredra brokiga cavalierer.

Kritiken blev följande:

Lovely quality black and tan. Showing good cond. Very sweet head with clear bright tans. Her bite is good. Good topline. Nicely angulated hind quarters. Moved steadily. Making a very pleasent picture.

Jag är så stolt över både Chakira och handler Rolf!!

Och så till sist en bild på söta Jamaica och matte Maria som var utställningsgrannar båda dagarna

Summasummarum….en mycket trevlig helg….tack till alla som arrangerat denna härliga tillställning!!