För några år sedan kunde jag inte drömma om att skaffa husvagn eller husbil smiley. Det passade liksom inte mig att kuska runt på svenska vägar och sedan leva trångt och primitivt när man stannade till på en camping eller i naturen. Men man kan ju ändra sig smiley. Nu tycker jag att det är riktigt bekvämt och väldigt praktiskt att ha det mesta packat och klart när man drar iväg på utställningsresor.

När vi inhandlade den första husbilen visste vi inte riktigt vad vi ville ha…..största misstaget var nog att vi köpte en med för litet ”förrådsutrymme”. Vi behövde ju stor plats för att förvara utställningsburar, kärra, kompostgaller och annat för inhägning av liten hundgård o.dyl. Sen hade vi hundarna lösa i den första bilen och det var ju inte optimalt om man tänker på säkerheten.

Nu har vi köpt ny husbil som vi anpassat till våra behov och jag har lovat en vän att visa lite bilder.

Här en bild på pärlan smiley…längst bak ser man luckan där man stuvar in utställningsburarna m.m. och utrymmet har en likadan dörr på andra sidan.

Vi har satt in en fast grind så att vi kan skilja av hundarna ibland, t.ex. när de ska äta eller om vi själva vill äta ifred. En stor bur har fastinstallerats för de hundar som vi vill ha extrakoll på när vi åker…t.ex. valpar. Buren är ganska stor så mååååånga hundar får plats. Ovanpå buren har vi satt fast trimbordsgummi så jag kan fixa till hundarna stående på buren. Buren är specialbeställd med rätta mått för när det är dags att sova trycker jag på en knapp och ”min” säng sänks ner över buren.

Samma bur.

Längst bak i husbilen har vi tagit bort en säng och istället installerat tre stycken specialbeställda burar där det ledigt får plats tre hundar i varje.

De tre burarna fotade från sidan

Det är en liten trappa upp till burarna. Rolf sover i en säng mitt emot burarna.

Vi brukar oftast ta med oss alla hundarna på våra resor och nu har vi ju framförhållning …..jag menar, det får ledigt plats 12 hundar (3 st i varje bur) och vi har ju faktiskt bara 7 hihi smiley

Ha en bra dag