Nu är äntligen våra första Charmdroppar här. Jag känner mig så glad och lycklig att själva förlossningen gick så bra smiley.

I torsdags när jag kom hem vid lunchtid från mitt jobb märkte jag att Cherry började bli lite orolig….hon vankade av och an. Sen blev det lite bäddade också. Det var dag 59 sedan parningen. Rolf och jag ställde in oss på en vaknatt och cirka halvfem på morgonen (dag 60) kom den första hanvalpen. Vi la honom till tiken direkt så han skulle dia och snabbt var det dags igen för hanvalp nr 2. En jätteliten krabat som inte verkade så livskraftig. Sen kom hanvalp 3 och 4 i snabb takt. Ultraljudet hade visat 2 st så antalet var redan fördubblat.

Vi ringde Kari på Glittertinds klockan 06.00 på morgonen för att få lite råd bland annat kring den lille gossen. Det hade gått nästan en timma sedan nr 4 kom till världen. Medans vi pratade i telefon kom nr 5…också en hanvalp smiley.

Vi var glada och lättade att det var över vår första valpning. Jag var förståss lite besviken att det inte hade kommit någon tik, men, men sånt rår man inte över.

Vi tog en bild på en nyförlöst Cherry med sina fem hanvalpar.

Cherry med fyra jämnstora hanar på cirka 235-240 gr och lillen till vänster vägde 134 gr vid födseln.

Jag har semester till veckan men hade alltså tänkt jobba på fredagen. Istället åkte jag in till kontoret 1 timma och avslutade en del saker. Sen byttes vi av Rolf och jag och han fick åka iväg till sitt jobb.

När klockan var 10.00 händer något fantastiskt. Cherry börjar krysta igen och ut kommer en liten rubyprinsessa. Lyckan var total smiley.

Natten har varit jobbig eftersom vi hela tiden försöker få den lille att äta. Han har även så svårt att hålla värmen. I skrivande stund lever han, han är instoppad i min BH, där är det varmt. Jag tror inte att han överlever för han har tappat i vikt smiley medans de andra har gått upp rejält.

Förutom det lilla ”sorgebarnet” verkar det vara en superhärlig kull som älskade Cherry har fått. Tikvalpen kommer jag förmodligen att behålla själv och därmed gör jag många ledsna….. jag har fått så många förfrågningar på just rubytikvalpar. Men fina hanar har jag ju gott om smiley

Nu ska vi (Rolf och jag) försöka samla lite krafter så vi orkar med Chanels förlossning också. Ja, det är ju visserligen tiken som gör jobbet men man blir ganska sliten av att inte få sova.

Kram alla och åter igen Tack för alla grattishälsningar