Idag måste jag bara skriva om ett ämne, trots risk att uppfattas som otillgänglig och negativ.

Har vi öppet hus för alla eventuella besökare? Har vi möjlighet att alltid ta emot alla som vill komma för att inspektera vårt hem och våra hundar?

Nej, den tiden finns inte i det liv vi lever nu. Hos oss kretsar nästan allt kring hundarna, men vi har också hör och häpna, ett annat mer ”normalt” liv.

* Det ringer intressenter som vill köpa hund, men inte bestämt sig för vilken ras ännu, de undrar…….. – kan vi komma och titta på era hundar?

* Det ringer personer som redan har hund som vill komma hem till oss för att kolla om deras hund går bra ihop med cavalierer. De undrar….. – kan vi komma till helgen?

* Det ringer intressenter som vill se om hundarna har det bra hos oss (de är väl de mest seriösa).

* Och sen har vi de som bara vill roa sina barn eller barnbarn en söndagseftermiddag (gratis alternativ till cirkus och zoo). De påpekar dock noga att de absolut inte ska ha någon valp för det har de inte tid med i sina liv.

Tidigare var jag så välvilligt inställd till alla som gillar hundar och då ville jag ju vara såååå tillmötesgående. Numera kan jag säga till de som inte bestämt sig för ras än…..gå på hundutställningar. Man kan studera beteenden och utseenden och bilda sig en uppfattning. Sen när man ringat in vilken ras som verkar passa, kan man exempelvis gå med på sammankomster/möten/promenader som oftast finns i rasklubbarnas regi. Inom cavaliervärlden har vi exempelvis cavalierpromenader som är öppna. Datum för dessa finns på cavaliersällskapets hemsida under lokalområden. I Bergslagen har vi en sådan träff på nu på lördag (9 februari).

Ni som redan har hund och vill att den ska få leka med andra hundar kan ju söka sig till neutrala stora rastgårdar som brukar finnas i kommunerna. Cavalieren är visserligen en underbar hundras som oftast välkomnar andra hundar förbehållslöst, men hemma hos oss har vi faktiskt en liten vakthund också. Dessutom är man lite paranoid för smitta när man har Kennel. En besökande hund med exempelvis diaré är ju ingen höjdare smiley.

Ni som bara vill roa era barn kan få stora problem med gråtande, tjatande barn som inget hellre vill än få en ouppnålig hundvalp. Tänk er för noga!!

Ni som vill inspektera vårt hem för att se om det är en bra Kennel, välkomnar jag mer än gärna, när vi har valpar och alltså något att erbjuda. Då avsätter vi tid till besök (vårt ”normala” liv får gå på sparlåga). Helst vill jag att valparna ska ha uppnått fyra veckor. Då ser man mer hur de ser ut och har förhoppningsvis fått någon uppfattning om godingarnas temperament också. Det är viktigt att det känns bra både för köpare och säljare. Båda parter ska naturligtsvis ha möjlighet att säga NEJ, det här passar inte!!!!!

HOPPAS NI SOM LÄSER INTE TYCKER ATT JAG ÄR EN ALLTFÖR HEMSK OCH NEGATIV MÄNNISKA!! Men det var skönt att skriva av sig och jag hoppas på lite förståelse att även min/vår tid är dyrbar och inte räcker till allt och alla.

Nu hoppas vi på att vår fina Charmina snart ska börja löpa….det bör ske i dagarna. Det är ganska många som hört av sig angående valp efter henne, men jag lovar inte bort någon valp i förväg. Ni som bara har ringt, vill jag jättegärna ha ett mail av också som kort/långt beskriver er familjesituation. Mailen sparar jag och kan vid ett senare tillfälle titta på, men samtalen är lite lätt att blanda ihop smiley.

Fina Charmina……Knattings Up-To-Date

Kramizar