SEMESTER…….så härligt smiley

Efter en stressig vår ska jag äntligen sakta men säkert ”beta av” en del. Börjar semestern med att städa…lite knäppt kanske, men även min hjärna blir lite städad av det.

Valparna har lämnat oss….ja alla utom Sammy som blev kvar. Det var så nära att han också såldes till en som redan i september visade intresse för vår förra kull, men då kom för sent. Efter flera trevliga mail och ett datum och klockslag för besök, dök hon aldrig upp och hörde inte av sig heller. Svarade inte på mail eller på telefon!! Blåsta av valpköpare för första gången hehe, men både Rolf och jag kände oss rätt nöjda med det smiley.

Det var många fina valpar i kullen, men jag blev förälskad i Sammy redan då han föddes. Charmina och jag var ensamma och hjälptes åt med den lille godingen som var hane nr 1. Tyvärr är han inte lika förtjust i mig som jag i honom. De fyra andra valparna var följsamma, snälla och goa men denne……varje gång jag lyfter upp honom vrider han sig som en mask….han vill INTE gosa, han låtsasmorrar och vill bara ner och busa. När jag säger ….lite tycker du väl om mig iallafall, så lägger han huvudet lite på sned och ger mig en snabbslick. Och då känner jag mig som tonåringen som trånar efter den ouppnåliga snygga killen som alla i klassen gillar och just han ler mot mig smiley.

Idag har Cherry och Chakira varit hos veterinären för UA-intyg. Cherry nu 4 år hade hjärta utan anmärkning, Chakira nu 2,5 år fick både hjärta, ögon och knä kollade och allt var utan anmärkning…..UNDERBART!! Nu ser jag verkligen framemot helfärgade små bebisar till hösten.

Under helgen var vi i Avesta på utställning och det gick riktigt bra. På lördagen vann Bowi juniorklassen med CK och Chakira blev tvåa i öppen klass med CK. På söndagen var det vår fine gutt Chase som blev tvåa i unghundsklassen med CK och han blev sedan 4:e bästa hane.

Chase och jag

Nu har han redan blivit 17 månader vår norske vän Liljeskogens Lotus Charmer ”Chase”

Två av våra hundar är på sommarkollo…..de är utlånade till en arbetskamrat (med familj) och blir så kärleksfullt behandlade. Vi gjorde så förra sommaren också och det var så bra för alla parter. När de kom tillbaka till oss var det som om de aldrig varit borta….tänk vad cavalieren är anpassningsbar.

Under midsommarhelgen åker vi till Värmdö och möblerar upp lite i vårt nya extra krypin. Jag har inte sett vårt ställe sen vi skrev kontrakt och då var hela tomten full av snö. Rolf har ju varit dit några gånger och bland annat hägnat in en del av tomten så vi kan släppa hundarna.

TREVLIG MIDSOMMAR