Måndag morgon….och då såg det ut så här hos oss smiley

Husse och ett gäng hundar som slappar

Helgen har varit ganska intensiv. På fredagskvällen var jag på julfest med jobbet, det var traditionellt julbord och en konsert med Queenlåtar. Riktigt bra var det!! När kvällen gick mot sitt slut så hämtades jag upp av Rolf och tio hundar och så drog vi direkt till Stockholm. Det gick väldigt bra för det var nästan ingen trafik alls. Vid tretiden på natten var vi framme på Värmdö, där vi har ett litet fritidsboende. Vi sov cirka tre timmar sen var det dags att stiga upp för att ta sig till Älvsjömässan och hundutställning. Sju hundar lämnades kvar på Värmdö och dotter med sambo skulle sedan dyka upp för att hålla dem sällskap.

Vi hade inga stora förhoppningar angående de tre hundar vi hade med oss. Det var Bowi som behöver bli lite tyngre, Chase som var i fin form förutom öronen som ”någon” tuggat av och så Zally som bara blivit ställd en gång tidigare och då med dåligt resultat. Men jag måste säga att det ändå gick över förväntan…….ALLA tre fick Excellent smiley. Lördagens domare Pichard Laurent från Schweiz lovordade Bowi men ville ha lite med substans, Chase blev tvåa med CK i unghundsklassen, trots avkapade öronlappar, (behänget alltså) smiley. Mest stolt blev vi nog ändå över Zally som skötte sig superbra i unghundsklassen och blev fyra. Nu är jag taggad att få upp vikten på Bowi, men oj vad det verkar svårt. Sen undrar jag hur lång tid det tar för öronbehänget på Chase att växa ut igen?!?

Det var en riktigt trevlig utställningsdag men sen hastade vi iväg tillbaka till Värmdö. Bästa hundvakterna Erica och Marcus hade missat att hundarna kunde knuffa upp ytterdörren. Vi har inte tomten inhägnad på samma sätt som hemma på Hammarö och sju vofsingar tyckte nog att de inte utforskat närområdet ordentligt, så de ”drog”/smet. Ja, tre stannade egentligen kvar, varav lille valpen var den ena. Sen kom två övriga snabbt tillbaka. Men de två sista fick dotterns sambo hämta hos en granne längre bort. Han bar dem hem eftersom han inte hade koppel med sig när han jagade ikapp dem smiley, då var de tunga. Jag frågade vilka de två var, men han kunde bara säga att de var brun/vita (blenheim) hehe.

På söndagen var vi på adventskaffe i Sollentuna hos Marcus mamma och make.
Trevligt, trevligt. Sen åkte vi hem till sköna, snöiga Värmland på söndagskvällen.

Idag har vofsingarna rusat runt och lekt i snön. Lille Dick (Charmdroppens Dominic) tycker dock att det är lite kyligt så han vill helst komma in i värmen igen.


Ha en trevlig måndagskväll