Vad är väl en utställningsdag i Sollentuna smiley ?!? Lite som en bal på Slottet smiley ?!?

Vi tog med oss fyra hundar till den stora cavalierspecialen i Sollentuna, varav tre skulle ställas. Det var 137 cavalierer anmälda, valpar och vuxna hanar dömdes av Alix Jauffret, kennel Passeriphane och vuxna tikar dömdes av Simone Frankenberg, kennel vom Welfenhof.

Vår lille Charmdroppens Dominic ”Dick” är nu drygt fem månader och ställdes i valpklassen 4-6 mån. Han var med för att få lite miljöträning och först tyckte han nog att det var lite läskigt, men ganska snabbt blev han den glada och trygga valp som han är hemma. Han blev tvåa av sju valpar i klassen och det kändes ju jättebra. Sen var han med och vann i Avelsklassen med pappa Rabymar Magic Wizard och andra halvsyskon.

Ann-Marie Kempe som äger pappa ”Harry” var riktigt stolt. Jättekul!!

Vår Charmdroppens Bow Bells, nu 19 månader ställdes i Unghundsklassen. Han vann och fick CK!!


Sen var det dags för vår norska gutt Liljeskogens Lotus Charmer som skulle ställas i Öppen klass för första gången. Han är 2 år och 1 månad och stod för Championatet. Och Chase vann sin klass med CK!!

Det betydde att både Bowi och Chase skulle in och tävla i Bästa Hane klassen!! Rolf tyckte att jag skulle gå med Chase och jag blev faktiskt lite knäsvag när jag ganska ringrostig gick in i ringen med vår underbare gutt. Men jag hade viskat i hans öra svik mig inte nu och han lovade att sköta sig väl smiley.

Om jag minns rätt så var det fyra Champions, två Veteraner, två Juniorer, en från Unghundsklassen och tre från Öppen klass som skulle tävla om Bästa Hane.

Rolf med Bowi och jag med Chase.

Spänningen var stor när den ena efter den andra tackades av och till slut var vi bara fyra kvar, ettan och tvåan från Championklassen och ettan och tvåan från Öppenklassen.

Fyra koncentrerade och fokuserade par!!

Och tänk han vann vår Chase!!!!!!!

Chase fick sitt tredje Cert, blev Champion och dessutom Bästa Hane. Underbart.

Sen fick han tävla mot fina Rubytiken Skrållan.


BIR och BIM

Vilken fantastisk dag det var. Både Rolf och jag svävade på moln!!

Idag måndag har vi tagit en bild på vår käre Chase med de fina rosetterna. Han ser lite märkvärdig ut och vi är sååååå stolta. Och vi kan inte nog tacka vår underbara uppfödare Eva Førlandsås, Kennel Liljeskogens för att vi fick köpa denna härliga hund.

Kram