Nu när jag har mer tid eftersom jag inte jobbar externt, borde man kanske blogga lite mer smiley men det blir liksom inte av. Dagarna rusar på jättesnabbt och när det är fint väder vill både jag och hundarna mest vara utomhus.

Varannan måndag går både Rolf och jag på SKK:s uppfödarutbildning. Det kommer nog att ta cirka ett år innan vi är färdiga med böckerna som ska gås igenom.

Vi är ett härligt gäng med olika raser representerade, som träffas. Det är så oerhört intressant att höra andras erfarenheter och har givit oss många tankar inför kommande avel. Vi läser böckerna hemma och sen diskuterar vi med hjälp av frågor som finns som handledning i SKK:s regi. Vi har nu börjat med bok 4 som handlar om Foder. Före det har vi gått igenom Uppfödarboken och Hundavelsboken. Den sistnämnda var väldigt intressant men svår. Valpningsboken var underbar!! Hundmatsboken är lite tråkig, tycker jag, men den kanske blir mer intressant längre fram.

Igår var vi på ”spontan” Cavalierpromenad. Också ett härligt gäng av både uppfödare och valpköpare som brukar träffas ungefär en gång i månaden. Dessa träffar kanske uppskattas allra mest av de hundar som bor ensamma med sin familjeflock. De får leka och umgås med andra snälla cavalierer och brukar ha så jättekul.

Här en bild från gårdagens träff på Högmoen.

Just nu har vi lite ruggigt väder. Både vi och hundarna blev ju lite bortskämda med sol och värme under ett par veckor och längtar tillbaka till det. Vi grillade på terrassen och vofsingarna njöt. Vi går en härlig tid till mötes i alla fall.

Avslutar med en bild på Bowi

Kram från oss alla på Charmdroppens