Uppfödarkollegor väntar på valpar, uppfödarkollegor väntar på att valpar ska öppna ögonen, uppfödarkollegor väntar på trevliga valpköpare o.s.v.

Jag väntar på LÖP av tikar som ska paras smiley . Känns som om det var längesen nu. Vår rubytik Zally löper men hon är för ung. Hoppas att hon ”drar igång” någon av de utvalda!!

Med stor vånda har vi släppt Sammy som nu bosatt sig hos en genomtrevlig familj i Karlstad. Vi har dock kvar avelsrätten på honom, vilket kändes jätteviktigt. Det känns betydligt svårare känslomässigt att låta en ettåring flytta, än en åttaveckors valp. Men han får det toppen….är redan utsedd till den snällaste, klokaste, underbaraste hunden som finns. Det värmer ett uppfödarehjärta!!

Egentligen är jag lite förvånad att nästan alla vill ha små valpar, typ 8-10 veckor, när man vet så mycket mer vad man får om valpen/junioren/unghunden är lite äldre. Vore också fantastiskt om fler skaffade sig lite äldre hundar, som kanske inte längre trivs i stor flock hos uppfödaren.

Vi har varit på ett antal utställningar sen jag bloggade senast….Strängnäs, Malmö, Kista, Eskilstuna, Lidköping. Det har gått bra resultatmässigt och roligast var nog cavalierspecialen i Eskilstuna. Då ställde vi tre hanar, Chase, Bowi och Sammy och alla fick CK. Bowi blev 4:e Bästa Hane med Reserv-Cert.

Här är det rasdomaren Jeannie Montford (Elvenhome) Australien som fotar Bowi då han vann den stora unghundsklassen smiley

I Lidköping 2014-05-11 var det Chase som blev 4:e Bästa Hane.

Vi har också varit på en inofficiell utställning i Mariebergsskogen med vår yngste Dick. Han behövde lite miljöträning och stå på egna ben utan övriga i flocken. Han fick mycket god kritik utseendemässigt, men kritiken avslutades med att han behövde mer ringträning…..hmmm ja det visste vi ju redan innan.

Utomhusutställning var det och kallt. Dick tog det hela med stort lugn men i ringen blev han lite ”flamsig”. Men oj, vad jag älskar denna kille smiley….jag är en rubyist hihi

Oftast är det bara HUNDAR, HUNDAR, HUNDAR som gäller i vår familj, men vi har också hunnit med att hjälpa dotter Erica med sambo Marcus att måla deras nya hus i Sollentuna. Till hösten får de flytta in, då ska allt vara klart. Just nu bor de i källaren hos Marcus syster med familj.

Tur att ställningarna fanns så man slapp stå i stegar när det målades!!

Vi kämpar också på med vår uppfödarutbildning, hälften är nu avklarat. Och i Eskilstuna var vi med på medlemsmötet som hölls på söndagen….intressant var det. Ser fram emot hälsoseminarier.

Avslutar med en valpbild från senaste kullen som föddes i september. Visst är det underbart med valpar. Ja, jag LÄNGTAR verkligen nu!!

Kram Kram