Vi bor på en liten halvö i en Vänervik. Det är fascinerande och underbart att ha så mycket vatten runt fastigheten, men både Rolf och jag har en väldig respekt vid isbildnings/issläppningstiden. Vi har gjort flera avstängningar på tomten och nu när vi är på gränsen mellan is och vatten är det både ”hängslen och livrem” som gäller. under alla år vi bott så här och haft hundar har det gått bra. Men igår fick vi hjärtat i halsgropen. Dogsen var i trädgården (trodde vi) och vi tvåbenta åt lunch i godan ro tills Rolf skriker – men, vad i helvete händer, en hund på isen!!!
Vi sprang ut och konstaterade att ALLA hundar (exklusive småvalparna förståss) smitit iväg ut genom stora grinden och via en grannes tomt tagit sig ut på den nattfrysta isen. Med hysteriska skrik från oss skärrade flockägare och löften om godis kom de springande, äldsten Chanel först och minsten Fifi sist. Dick var dyblöt så att han hade varit i vattnet förstod vi, men övriga var torra. Vi räknade in dem, en, två, tre o.s.v.. Skit, det saknades en!!

Där satt hon Belle, cirka 10 meter ut på den lövtunna isen. en is som var tjock på vissa ställen, obefintlig på andra ställen. Den skulle aldrig bära oss människor även om vi låg ner och ålade fram och det var cirka 4 meter till botten, läskigt. Belle satt alldeles stilla, hon hatar kallt vatten och hon var jätterädd. Vi försökte locka henne till oss där vi trodde att hon gått ut och att det skulle hålla tillbaka, men hon vägrade röra sig. Till slut hittade vi en liten jolle hos grannen (som inte var hemma) och med viss möda lyckades Rolf ta sig ut till Belle, grabba tag i henne och få upp henne i den lilla båten. Slutet gott allting gott, puh!!!

Denna bild är tagen på lilla Belle igår efter dramat. Hon har torkat och återhämtat sig lilla hjärtat.

Nu till något härligare och lugnare……småvalparna har haft så trevliga besök under veckan.

På söndagen var Nina, Linus och Linnea från Chadyline här för lite valpgos.
Denna bilden är tagen av Nina och jag ”knyckte” den från Facebook
Nina och Charmdroppens Glossy Girl
Och en till bild på de två finingarna smiley
Sen hade vi finbesök på måndagen också men då glömde jag fota. Och på onsdagen var Maria från Dreamchic här men denna gången ville hon inte vara med på bild hehe.

Så här trött kan man bli efter besök…
De har börjat äta lite fast föda också även om intresset inte är överdrivet stort då de får så mycket mat av mamma Zally.
Mamma Zally vistas hos valparna dåochdå men inte hela tiden som de första veckorna
Hej, hej, säger Belle…..-vad heter en sån liten flicka? Enya smiley
Enya smiley
Charmdroppens Graceful Rose vilar

Trevlig Helg