Nu var det ett tag sen jag bloggade. Får skylla på att man helst vill vara ute när våren kommer och har man inga valpar för tillfället så har man ju inte den pushen heller smiley. Men visst händer det en del……vi har t.ex. varit på utställningar.

Förste maj var vi på inofficiell utställning i Mariebergsskogen. Det var åtta cavalierer anmälda totalt, alltså inklusive valpar. Vi har bara en mil till denna traditionella utställning och det brukar vara jättetrevligt att vara där. Vi hade anmält Bowi, han blev BIR. Här kommer några bilder……
Raffie får en domarbedömning…..matte Cathrin ser stolt ut
Cayenne med matte Maria går runt i ringen, lilla rubyn Rut tittar intresserat på
Rolf med Bowi som får en bedömning på bordet….till höger matte Annelie med Dexter som väntar på sin tur…Rolf och Bowi går runt i ringen
Bowi i gruppfinalen

Det är riktigt kul att gå på inofficiella utställningar. Det är en bra miljöträning för hundarna och det är socialt och trevligt runt ringen.

Men det är också oerhört stimulerande att gå på exempelvis stora specialutställningar. Domarna känner rasen väl och man får en stor dos av intryck och tankar. Man kan prata avel med andra uppfödare och det ger så mycket energi.

I fredags åkte vi till Eskilstuna för en helhelg med cavaliervänner. Halva flocken var med och vi bodde i vår husbil på campingen. Det var 133 cavalierer anmälda!! Domarna var hårda och delade mest ut kvalitetspris Very Good och Good. Vi ställde Dick och Bowi. Dick fick fantastiskt fin kritik angående sitt utseende, men fick VG p.g.a. ”Needs more confidence”. Dock blev han placerad som fyra i unghundsklassen. Bowi fick Excellent i en stor öppen klass och blev placerad som trea. Några bilder på våra egna hundar blev det inte men här kommer en på lilla Rut (Charmdroppens First Love) och matte Natalie
Natalie tycker att det är jättekul att åka på utställningar med lilla Rut. Båda skötte sig med bravur i Eskilstuna.

På kvällen var det festligheter med cavalierfolk…….alltid lika trevligt!! På söndagen var det medlemsmöte och föreläsning om ögonsjukdomar. Det var väldigt intressant och givande. Lärde mig bland annat mer om Multifokal RD och Geografisk RD.

Efter en intensiv helg var både hundarna och vi glada att komma hem igen. Gladast var kanske Dick som direkt återtog sin roll som lekfarbror till lilla Gilda…….borta bra men hemma bäst smiley

Kramizar