Semester…..njaaa, kanske inte smiley.
Vi har vistats i husbilen tillsammans med 10 hundar i fem dagar. Det har gått jättebra även om det förståss blir väldigt trångt och bökigt. Dogsen verkar dock trivas med att vara nära oss så de har inte klagat. I onsdags for vi först till Sollentuna, parkerade på dotter Ericas och Marcus uppfart och byggde upp vår lilla egna hundträdgård. Fungerade hur bra som allra helst. Vi (både två och fyrbenta) kunde sedan lämna lilla trädgården för att göra dagsutflykter, titta på torp och tomter och sedan återkomma och ställa upp husbilen igen. Sen blev vi riktigt bortskämda av Erica och Marcus under vår Sollentunavistelse…..ett pling i mobilen med SMS……frukosten/lunchen/middagen är klar och vi kunde sätta oss vid dukat bord smiley.
På fredagen for vi sedan vidare till Sundsvall. Lämnade ett soligt Stockholm, fint resväder, men väl framme var det blött när vi åter ställde upp hundträdgården. Dogsen blev riktigt lortiga, men utställningshundarna tvättades och blåstes på lördag morgon. Utställningen var riktigt trevlig och vi var nöjda med våra resultat. Det var Dick och Bowi som ställdes, båda fick Excellent, Dick vann Öppenklassen och Bowi blev fyra med CK i en stor Championklass. Efter utställningen packade vi ihop och for vidare cirka en mil till Timrå och samma procedur upprepades igen. Vi hade ju även småvalparna med oss och så kul det var att se att de två, Harmony och Iris lekte och busade och var helt trygga med att vi bytte miljö så många gånger. Tyvärr hade vi ingen kamera med…..och några bilder med mobilen blev det inte heller.
På söndagen var det cavalierspecial, cirka 95 hundar anmälda. Både Dick och Bowi fick Excellent men inga CK:n. Dagens stora behållning var lilla Gilda som blev BEST IN SHOW valp!!!!!!!!!!
Vår lilla ruby överraskar……..
Hon har hunnit med fyra valptävlingar, varav tre specialer hittills. Resultaten har varit 1 BIR, 2 BIM och en andraplats i konkurrens med många fina valpar. Utställningsbilden ovan har Madelene Maclennan tagit.

Efter utställningen packade vi ihop för att åka våra 55 mil hem. Vi hade tänkt ut var vi skulle stanna några timmar under vägen för att rasta hundarna. Men mörkret föll och dogsen bara sov och sov och vi längtade väl hem så vi körde i ett sträck.
Helgen och dagarna innan har varit väldigt trevliga men nu är det skönt att vara hemma och komma in i rutinerna igen.

Igår fick lilla Gilda posera med sina rosetter och jag tror att hon var lite mallig……
Milda Gilda…….hon har ett milt uttryck som får hjärtat att smälta och hon har också ett milt temperament…..snäll och lättvindig som få smiley.

Idag har Gildas mamma Zally och mormor Cherry varit på hjärtkontroll och båda var UA (utan anmärkning). Så himla skönt!!! Tanken är att Zally ska paras i januari/februari om allt går som planerat. Med till veterinären var också lilla Iris som idag fick sin ”tolvveckorsvaccination”. Och det gick så bra, så bra, inte minsta lilla pip.

Kram tills nästa gång