När man har en Flock som vi har, så får varje individ inte så mycket egentid. Vilket förståss är lite synd…..de har en trygghet i flocken, men blir lite osäkra när de ska med på egna utflykter. Igår tog vi dock med oss Harmony till Dogorama utanför Karlstad för lite grundlydnad och ringträning. Flera valpköpare var där med sina Charmdroppar och jag måste säga att jag var djupt imponerad av vad både två och fyrbenta kunde. Ja, jag var imponerad av alla andra också förståss. Lilla Harmony har ingen som helst träning sen tidigare, men intelligent som hon är….hihihi….fattade hon poängen med en del moment iallafall, typ inkallning. Liggkommandot…..nej, där gick gränsen…..DET ville hon inte. Duktiga Rut (Charmdroppens First Love) med matte Natalie hade kommit ända från Arvika och det var så kul att se deras samarbete. Och Rolf och jag är verkligen stolta över att Rut blev ÅRETS LYDNADSCAVALIER 2015
Rut

Lilla Harmony var helt slut när vi kom hem och Iris fick leka med någon annan för Harmony ville vila smiley. Nyttigt för henne med lite miljöombyte iallafall.

Idag tog jag lite egentid med Gilda och Harmony. Vi lämnade flocken hemma och var ut och gick på isen för oss själva. Tänk så följsamma de var!! Annars när de ”vuxna” hundarna är med så händer det att hörseln blir väldigt försvagad och de sticker allihop på en kul liten utflykt. Visserligen kommer de tillbaka efter en liten stund……men, men. Det är betydligt lättare att ha lydiga hundar om man bara har en eller två. Här kommer lite bilder från dagens lilla egentid med Gilda och Harmony…….
Kram, kram