Efter mitt förra inlägg angående förslaget om begränsning av användandet av UNGA HANAR i aveln, blev det en debatt på Facebook. De flesta höll väl med mig, men några tyckte att det skulle försvåra för uppfödarna. Jag blev iallafall inte omvänd, tycker fortfarande att det är ett jättebra förslag…….man får ju fram information om hanarna innan de hunnit producera en massa avkommor. Sen hur mycket man vill använda sina hanar efter de fyllt fem år är ju upp till var och en (under förutsättning att de är friska).

Jag har emellertid full förståelse för Kennlar som inte vill/kan ha både tikar och hanar i sin uppfödning hemma. Det är verkligen inte det lättaste när tikarna löper. Iallafall inte med den hundhållning som vi har……vi lever ju med både hanarna och tikarna i hemmet som sällskapshundar. Jag är ändå övertygad om att det inte finns nån brist på hanar att para med bara man hittar dem. Vi behöver bredda avelsurvalet.

Vi har också använt både populära och högt meriterade hanar i vår avel och är tacksamma mot alla som har lånat ut sina hanar till oss. Vi har oftast sett dessa hanar på utställningar, studerat temperament och exteriör och försökt kolla bakåt hur hälsostatusen ser ut. Men för att i framtiden hitta andra lämpliga hanar tror jag att det skulle vara toppen med andra evenemang, där hanhundsägare som inte är så utställningsintresserade ändå visade sina telningar.

Det är ju inget bestämt ännu hur det kommer bli, SKK bestämmer vilka avelsregler vi cavalieruppfödare ska ha i framtiden. Nu lämnar jag detta infekterade spörsmål.

Så här såg det ut imorse hos oss och nästan alla andra mornar också…..

Gubben är så snäll……det är nästan alltid han som går upp först och går ut med hundarna (eller släpper ut dem). Jag får en timme extra att sova eller bara må. Sen när jag kommer upp, har Rolf och hundarna lagt sig tillrätta i soffan för mysstund. Några brukar följa med mig in på toaletten för morgonbestyr, men de flesta vill inte lämna sina soffpositioner.

Ha en bra dag