Det är en väldig tur att våra hundar gillar att åka bil, för nu blir det mycket flackande fram och tillbaka mellan Hammarö och Hjälsta. Vi vill förståss inte lämna vårt kära ställe i Värmland för gott, men just nu känns det oerhört kul att hålla på i fritidsstugan. Fixa och dona och möblera!! Stugan består av tre rum och kök. Hall, allrum och kök har öppen planlösning. Toppen att ha hundarna runt fötterna nästan hela tiden, men på natten har vi och hundarna varsitt sovrum smiley. Hundarnas sovplatser blev färdigt först, medan vi själva har legat på madrasser på golvet flera veckor. Lite typiskt, men nu är vi nästan färdiga invändigt, utom i duschrummet. Här kommer lite husvisning…….

Välkommen in
Allrummet, vi har satsat på många sittplatser så hundarna och vi ska få plats……hmmmm…….underligt då att vi ändå brukar trängas.
Köket ligger till höger
Vofsingen mitt i bild är Zally, som ville vara kvar inne hos mig när jag fotade. Nu har det gått 4,5 vecka sedan parningen och det är halva dräktighetstiden. För vi tror faktiskt att hon är dräktig även om hon inte mått nåt illa, utan är matglad som vanligt smiley
Vårt sovrum
och sist en bild på del av hundarnas sovrum……..aningen stökigt
Sen håller vi på lite utomhus också……
Just nu är projektet att ta ner en massa stora trän. Två stycken har vi nyligen fällt. Vi eldar upp grenar och skräp, släpar, drar och lyfter. Ja, det finns ingen anledning att gå på gym, vi jobbar oss trötta. När vi skulle ta rätt på första trädet så bar jag mig väldigt klumpigt åt när jag skulle dra fram del av trädet. Med kraft brakade jag i backen och slog i lår, axel och huvud vid fallet. Men jag hade en makalös tur som missade motorsågen som var farligt nära huvudet när jag föll. Så bara lite stel och blåslagen efteråt.

Igår var vi på hundutställningen i Strängnäs. Vi är nöjda, resultaten blev helt okej, men inte mer. Dick fick Excellent och blev trea i en stor Öppen Klass. Gilda fick Excellent och blev fyra i en ganska stor Juniorklass. Och lilla Iris gjorde debut i tikvalpklassen och vann. Dock fick hon inte HP för hon studsade, hoppade, snurrade, nosade när hon skulle gå runt i ringen. Det var omöjligt att bedöma hennes gång Lilla Iris…….fin kritik på utseendet iallafall.

Nu kommer vi nog att göra en paus vad gäller utställningar (om inte Rolf ändrar sig smiley)
De hundar vi visar just nu, Dick och Gilda, visar tydligt att de inte trivs så bra i ringen. De vill hellre vara tillsammans med övriga flocken, springa fritt i skogen eller på våra ägor. Hemma har de så fin svansföring, viftar på svansen nästan hela tiden, men i ringen åker svansen ner och är tämligen stilla. Så det är väl bara att inse att det är mer matte och husse som har lust med ”utställningsspektaklet”. Kanske det blir bättre vid utomhusutställningar längre fram…..vi får se.

Kramizar