Igår blev det ingen fredagsblogg….sorry. Hela veckan har varit stressig. I söndags var vi i Ransäter på utställning. Vi hade med oss Dick och Gilda. Båda fick excellent och tredjeplatser i sina grupper, vi var nöjda. Medan Rolf hade bråttom hem till valparna så stannade jag kvar för en heldag och kollade gruppfinaler och BIS. En jättehärlig dag var det. Sen har det bland annat varit hälsokoller för både vuxna dogs, valpar och tvåbenta. Allt har gått bra.

Utställningsdags? Nääeee veterinärbesiktningsdags!! Intensiv torsdag för valparna. Först badning, kloklippning, bilåkning 6 mil, undersökning av veterinär, vaccination och chipmärkning. Men allt gick så bra.
Valparna har varit mer vakna nu, lekt mycket och vi tvåbenta har sprungit ut och in med de små i ett första försök till rumsrenhetsträning. De har varit så duktiga.
Helst har godingarna velat springa lösa på tomten, men ibland har de blivit förpassade till utomhushagen.
Elsa
Jacob
Chicco
Joline
Chicco
Samba
Jamie
Samba
Elsa
Chicco
Jamie
Jacob
Chicco
Chicco
Nejnej….kottar är farligt…..vilda Samba, spotta ut!!
Igår var valparna åtta veckor och valpköparna var ivriga att hämta sina små telningar.
Först ut var Jacob att bli hämtad och jag fotade en glad familj med sin nya familjemedlem.
Jacob med sin nya familj

Sen blev Elsa hämtad
Elsa

Chicco blev hämtad i morse
Och Samba i em

Så just nu är det bara två kvar, Jamie och Joline. Tiken ska stanna i flocken.

Visst blir det lite tomt och jag vet många uppfödarkollegor som tycker att det är riktigt jobbigt att lämna ut sina valpar. Men jag har en bekännelse smiley…….jag känner en LÄTTNAD också. Valparna är ju bara till låns och det känns skönt att lämna över ansvaret till någon annan. Vi lägger ner mycket jobb på de små de sista veckorna, så det känns också bra att få återgå till ett mer normalt liv igen.
Jamie
Och lilla Joline….lilla skitungen smiley som ska stanna hos oss.
Och vi som inte skulle spara någon denna gången. Tänk hur det blir när man blir huvustupa förälskad……

Kramizar