Först vill jag berätta att vår Charmina blivit mormor till fyra ljuvliga bebisar. Det är hennes förstfödda tik Elsa som fått valpar hos matte Ylva. Rolf och jag var med på ett litet hörn och stöttade på avstånd via telefonsamtal och sms. Det var roligt att följa födseln som gick väldigt bra och matte var glad, lättad och nöjd smiley.
Tre hanar och en tik blev det.

I lördags var vi på Cavaliersällskapets utställning i Upplands-Bro. Det var nog den blåsigaste utställning vi någonsin varit på, men solen sken och det fick man ju vara tacksam för. Vi hade med oss våra småflickor Harmony och Gilda denna gång.
Kvalitetspriserna var nog ganska jämnt fördelade mellan Good, Very Good och Excellent denna dag och inte många hundar fick CK. I Öppen Klass hanar fick en hane VG, resten G. Kanske nåt man måste vänja sig vid.
Harmony bedöms av domaren Anita Godwin, UK. Hon var nöjd med vår lilla Juniortik som faktiskt fick Excellent och CK.
Harmony skötte sig jättebra och husse och jag blev så nöjda. Det var 9 cavalierer i juniorklassen och tre fick Excellent, två fick VG och fyra G. Harmony blev tvåa i sin klass och femte Bästa Tik (fast det gills ju inte).
Här har vi fina Gusten som är pappa till Harmony. Han gick i Championklassen.
Och här väntar Gilda på att bedömas i Unghundsklassen. I den klassen var det bara en som fick Excellent, resten VG…..så också Gilda.
Gilda ser inte så särskilt road ut när domaren klämmer på henne, men hon skötte sig också väldigt bra. och då får man vara nöjd.

På söndagen var vi, dotter Erica, Marcus och Novalie och hälsade på hos Rolfs son Jonas och barnbarnet Sigge. De bor i Bromma och det var så trevligt att träffas. Mindre trevligt blev det lite senare när vi kom tillbaka till Hjälsta. Rolf blev getingstucken på underläppen!!! Och han är allergisk!!! För fyra år sedan höll det på att sluta riktigt illa vid ett stick. Han blev medvetslös och hämtad med ambulans. Allt slutade ju lyckligt då och han har ett ”akutkit” med tabletter och adrenalinspruta. Problemet nu var ju att det inte var medtaget till Hjälsta. Denna gången blev han ju tack och lov inte medvetslös, men först svullnade läppen upp och sen spred det sig till kinderna så det såg ut som han hade en tennisboll i vardera kind.
Det ser ju konstigt ut på bilden, men ännu värre i verkligheten. Det blev till att skjutsas till akuten i Enköping. Där tog de emot honom direkt och han fick medicin och recept på nytt ”akutkit”. Idag är svullnaden nästan nere, så skönt.

Vi har inte varit på så många utställningar i år, men har anmält till tvådagars i Eslöv om knappt fjorton dagar. Då är det tänkt att vi ska ta med oss alla hundarna i husbilen och campa. Hoppas bara att ingen av tikarna löper då. Avslutar med en bild som jag hittade i mobilen. Fyra Charmdroppar i uppfödarklass i Ransäter.
Cathrin med Raffie, Rolf med Dick, Natalie med Rut och jag med Gilda.

Kramizar