För sex år sedan var det en valpbild som gick rakt in i mitt hjärta……
Det var Facebookvännen Eva på Liljeskogens Kennel i södra Norge som lagt ut bilden på Jay som då var 5 veckor. Jag försökte köpa den fina gutten, men som tur var för Eva så ville hon behålla sin fina valp. Han är en supertrevlig hund och kom också att lyckas sanslöst bra i utställningsringarna. Mestvinnande Cavalier hane i Norge 2012 (alla färger), Top ruby 2012, 2013, 2014, 2015 och Top Helfärgad 2012, 2013, 2014, Norsk och Dansk utställningschampion, NV-13 och massor med Cert till Liljeskogens Goldwine King Of Rohan. Länge kallade jag honom för Min Jay (på skoj förståss smiley).

Eva och jag började skriva en del till varandra. Jag skulle kunna skriva spaltmeter om hur mycket hon betyder för mig och jag blir oerhört rörd när jag tänker på hur väl hon vill mig. Jag känner en samhörighet som är unik……hon är min tvillingsjäl. Hon besitter en oerhörd kunskap om cavaliererna och deras hälsa och hon har lärt mig en massa på distans. I en många gånger crazy hundvärld är det guld värt att ha några uppfödarkollegor som man litar till fullo på. Hon är bara bäst smiley och jag är sååååå tacksam vad hon gjort för mig.

Vi fick köpa en son efter Jay, Liljeskogens Lotus Charmer ”Chase”. En underbar kille som vi lyckades få till Svensk Utställningschampion. Eva var och är så stolt över det.

Vi har också en helt underbar Cherry, SEUCH Pringel´s Almost An Angel. Efter tre fina kullar ville vi spara henne till Chase för fjärde och sista kullen. En parning som gick bra, men tyvärr blev det inga valpar. Chase kan förmodligen inte bli pappa och Eva sörjde med oss.

Drömmen om en till kull efter Cherry ville inte lämna oss fast hon nu blivit sju år. När hon löpte besökte vi veterinären för ett friskhetsintyg och frågade därefter Eva om vi fick komma för en kärleksdate med Jay. Eva fick en ”akuttid” för hjärtkoll hos veterinär som är godkänd i Sverige och åkte de många milen för vår skull. Även Rolf åkte många mil, totalt 240 mil (framochtillbaka 2ggr). Cherry stannade hos Eva 10 dagar och tre fina parningar blev det.

Så föddes äntligen vår drömkull……sju st blev det…..två tikar och fem hanar.
En hel hög av kärlek, födda 2016-11-15

Det här är en kull som vi inte annonserat ut av olika anledningar (än), en lite hemlig kull kan man säga. En av anledningarna är att vi ska spara en hane själva för kommande avel och vill invänta att bland annat stenarna är nere innan vi bestämmer oss. Vi vill ta god tid på oss att studera dem. Tikarna är bokade redan som ofödda smiley.

Kramizar