Som uppfödare får man räkna med att det är en bergochdalbana!! Men ändå blir man ledsen och besviken när det inte blir som man räknat med. Man gör så gott man kan, men ändå kan en kombinationsparning slå fel som i Gildas fall.
Hon har patellaluxation grad 2, så då får vi plocka bort henne ur framtida tänkt avel.
En tröst är förståss att det inte märks något på henne och att hon inte lider. Hon hoppar ledigt och lätt upp och ner i soffan och är mycket smidig.

Men oerhört tråkigt är det att hon inte får bli mamma…….denna otroligt gulliga, trevliga, kärleksfulla och fina cavalierflicka.
Det är lätt att bli frustrerad när man på sociala medier och på blocket läser om blandraser och oregistrerade valpar där inga tester/intyg och hälsokontroller görs. Man pratar om sina friska, sunda hundar, men vet inget om linjerna bakom. Jag kan också bli provocerad av skriverier om hur mycket pengar som uppfödare tjänar…….hallå, det kostar en hel del också, åtminstone om man är en ansvarsfull uppfödare.

MEN, jag kan inte ändra på hur andra tänker och gör…….bara ändra på mitt förhållningssätt och hur jag reagerar.

Kramizar