Vi lämnade kvar lilla familjen (Erica, Marcus och Novalie) hemma under helgen och packade in vofsingarna i husbilen och for till Tvååker. Dessa utställningsturer är våra små semestertrippar. På campingplatserna ställer vi upp en uppskattad trädgård till hundarna. Denna gången hörde jag en förbipasserande mumla, -de har ju en hel dansbana uppställd. Men eftersom det inte blir så långa promenader tycker vi de behöver en del utrymme att röra sig på.

Vi är nöjda med helgen, härlig samvaro och hyfsade resultat. Vi visar ju valpar numera och det är riktigt kul. Många kanske tycker det är meningslöst då de små ändrar sig så i denna ålder, men det är iallafall väldigt bra miljöträning.

Vår numera åttamånaders valp Marcel levererar…….
BIM-valp på fredagen…..
och BIR-valp på lördagen……
Greta, också en Charmdroppe (äg. Natalie H) blev BIM-valp

Marcel har fått god träning på de 7 valptävlingar han ställt upp i och han har blivit placerad som BIR eller BIM valp på 6 av dessa utställningarna och tvåa i klassen en gång. Han har fått så fin domarkritik varje gång och det glädjer förståss. Kan erkänna att han inte var min favorit i kullen med sitt uttryck ”sålt smöret och tappat pengarna”, men jag har alltid gillat hans kropp smiley.

Nu är det två veckors paus, sen åker Rolf ensam med två hundar till Köping. Jag stannar hemma på Skäret eller i Hjälsta. Lilla Melba löper och jipppiii även Chakira började i förrgår. Efter lite paus på valpfronten har bebissuget kommit tillbaka och vi ser fram emot att para vår fina blackandtan igen. Chakira är numera 6,5 år och om allt går som det är tänkt så blir detta hennes sista kull.
Kramizar