När vi började med vår uppfödning hade vi köpt in fyra tikar från fyra olika uppfödare. Det blev liksom starten med fyra olika linjer…….två tikar var blenheim, en var ruby och en var blackandtan. I den nuvarande valpkullen ingår tre av dessa linjer. Det kändes spännande att kombinera så och jag tyckte den kändes rätt hälsomässigt med mestadels förfäder som hade bra hjärtan långt upp i åldrarna. Dock var jag nästan för pirrig/nervös hur de skulle se ut utseendemässigt. Eftersom jag trodde att hon bara hade två valpar förväntade jag mig 50/50 en blenheim och en ruby med vitt. Men den ena valpen, efter den andra poppade ut och alla var blenheim. Jätteglad blev jag eftersom vi mest har Rödtottar här annars. Konstruktionsmässigt är jag också nöjd. Valparna vägde från 150 gram till 199 gram. Alla äter bra…..minst är Tik Rosa som ökar i vikt med små steg och störst är Hane Ljusblå som ökar med stora steg.

Här kommer några bilder från de senaste dagarna…..
Hane Ljusblå, alias Pansarvagnen……han paddlar sig snabbt fram till bästa tutten när baren är öppen. Ibland flyttar jag honom försiktigt så de mindre får komma fram. Och ibland lägger faktiskt Milla honom bakom sig, så han får lite längre väg när han ska runda henne innan han får sig en slurk.
Lite huller om bladder…..
Ordning och reda…..de låg faktiskt så, det är inte jag som arrangerat….Från vänster till höger….
Tik Ljusgul, Hane Grön, Tik Rosa, Hane Blå, Hane Ljusblå och Tik Röd
Kram