Inte nog med att Rolf och ett stort gäng vofsingar lämnat mig för en vecka….även datorn åkte med smiley . Den dator jag använder för att ladda in bilder och blogga. Nåja, här kommer några mobilbilder istället…..känner ju en liten press från valpintressenter.
Tyvärr är det bara Tik Rosa som har sitt färgband på sig på denna bild. Garnet har åkt av. Det är ju jättelätt för mig som uppfödare att känna igen var och en när de är brokiga (Blenheim), det är desto svårare när kullen är helfärgad (ruby). Lovar sätta på band igen när de blivit lite äldre och jag fotar var och en.
Hane och Tik
Två hanar
Kännetecken på blenheimvalpar kan vara teckningen….en del har mer vitt och en del har mer brunt. Några har spot, den fläck som finns på huvudet, den har hanarna hos oss och Tik Rosa….Tik Röd har en brun kind. Det syns mer skillnad på storlek nu än då de föddes. Tik Rosa som är minst väger nu 280 gram och största killen Ljusblå väger 480 gram.

Hane Grön iaf
Mamma Milla sköter om sina små exemplariskt. En av anledningarna till att Rolf åkte iväg till Hjälsta var att vi fick fyra löptikar här samtidigt. Det blev en massa hormoner i luften och vi kände att Milla behövde lugn och ro med sina bebisar. Väldigt lugnt och skönt nu alltså….sen kommer valptittarbesöken när de små blivit 4 veckor. Sex valpar har vi ju och sex besök är inbokade. Många frågar om alla valparna är tingade, men hos oss brukar de inte vara tingade förrän efter dessa besöken. Så tänker jag, även om vi gjort något undantag då vi kunnat bygga upp en relation på avstånd. Men vi bokar inte upp fler besök än vi har valpar till, så ni som har en tid kan vara säkra på att det finns en valp.

Kram