Visst är väl Cavalieren en helt underbar och fantastisk ras med ett härligt temperament. De är otroligt anpassningsbara och vill allra helst vara till lags och göra sin familj nöjda. Visst kan det finnas linjer/individer som är extra vilda eller särskilt lugna, men oftast blir nog en Cavalier vad ägarfamiljen gör den till.

Vi har sålt valpar till ägare som är 19 år och hela spannet upp till 80 år. Vi har sålt till studenter, pensionärer, sjukskrivna, ensamstående och barnfamiljer. Vi har sålt till många yrkeskategorier……lastbilschaufför, barnmorska, sjuksköterska, företagare, psykolog, lärare, biskop, läkare, journalist med flera.

En del valpar har hamnat hos utställare…..
Cathrin med Raffie (Charmdroppens Elegance)

Andra tränar och tävlar Agility
Texas (Charmdroppens Heartbreaker), ägare Maria Warg

Så har vi Rut (Charmdroppens First Love) som tävlar i det mesta och blivit Sveriges Allroundcavalier två år i rad. Ägare Natalie Hultberg.

Men oftast har våra valpar gått till sällskapshem och blivit uppskattade familjemedlemmar.

Det är alltid så härligt när man hittat fina hem till de små. Vi är stolta över våra valpköpare.

Men…….jag tycker uppriktigt synd om valpspekulanterna ibland. Det är säljarens marknad och svårt att få tag på cavaliervalpar. Vissa kanske tycker det är bra att vi uppfödare kan välja och vraka bland intressanterna, men det är ju också så att även rara familjer kan få nej då utbudet inte räcker till.

Färre cavaliervalpar föds!!!
År 2014 registrerades det 3002 Cavalierer i Sverige, Norge, Finland och Danmark. År 2017 registrerades det i nämnda länder sammanlagt 2033 st, alltså en minskning med nästan 1000 st.

Utbudet på registrerade cavalierer har alltså minskat drastiskt, men inte efterfrågan. en viss oro kan jag känna att valpsugna faller för att köpa oregistrerat istället. Hoppas det inte blir så.

Kramizar