Just nu har vi en paus från utställningar och det känns väldigt skönt faktiskt. Dels har både Rolf och jag tappat lite lust för att trava runt i ringen och sen tycker vi väl att vi inte har så mycket att visa upp heller. Det är Dick och Melba som kan vara aktuella, båda rubysar och det är väl allmänt känt att de flesta domare gillar blenheim bäst. Då blir det lite trist.
En fördel med att inte jaga cert. är att det inte gör något med intrasslade kvistar och barr efter skogspromenaderna. Man behöver inte ägna timmar åt att utreda pälsarna skonsamt…….det händer alltså att man tillåter sig att försiktigt ta hjälp av sax ibland.
Det är alltid väldigt känsligt att diskutera rakade/klippta/oklippta cavalierer. Det blir oerhört upprört i inläggen på facebook.

Min åsikt är att det ALLTID är vackrast med NATURELLA CAVALIERER MED LÅNG, VÄLSKÖTT OCH GLANSIG PÄLS MED DJUP FÄRG. Men var och en gör som de själva vill med sina egna älsklingar. En del hundar har lättskött päls och en del har ”hopplös” päls och sen finns det förståss olika smak om vad som är vackert.
I somras gjorde jag något som jag aldrig trodde jag skulle göra. Jag klippte pensionären Chakira smiley. Hon hade en enorm päls!!! Hon såg grådassig ut i pälsen!!! Hon är håröm och jag hade slarvat med utredningar av tovor. Eftersom jag inte ville raka henne, så tog det 1 till 1,5 timme att klippa ner henne. Vi var båda nöjda efteråt (tror jag). Så här ser hon ut idag……..
Cirka 1 dm bortklippt på kroppen. Öronen urtunnade minst 70 %. Glansen på pälsen har kommit tillbaka och jag har bett henne om förlåtelse för att jag en längre tid kallat henne för Rultan. Det visade sig att hon hade en midja när det mesta av pälsen försvann.
De som inte sett henne innan klippningen kanske tycker att hon ser oklippt ut……
Hon ser ju ganska normal ut…….men, men……MASSA PÄLS är borta…..
Jag ska försöka hålla det såhär nu…..

En naturell Dick undrar om inte han också ska kammas……
Kammen används men inte saxen…….
Kanske vi nån gång får lusten tillbaka och jaga sista certet så han får bli Champion som han är värd.
Dick är otroligt trevlig, vänlig, mild och enkel!! Idag har han haft besök av en kärlekskrank cavalierflicka. Det blev en lyckad date smileySå nu får vi hålla tummarna för att han blir ”dubbelpappa” om ett par månader.

Kram, kram