Nya året började med storm……Alfrida härjade vilt. I Värmland på Skäret klarade vi oss hyfsat, men i fritidshuset i Sigtuna blåste det desto mer. Grannen messade om att en stor tall lagt sig över vår elledning och linan var av.
Vi lämnade ett soligt Karlstad…….

och körde de 30 milen för att kolla läget. Det visade sig vara lite tristare än väntat. Vi var utan vatten, eftersom pumpen inte fungerade och nästan all el var borta då vägguttagena fått fel spänning. Så sårbart det blir…….maten i frysen hade tinat upp och massa apparater hade gått sönder. Efter telefonsamtal med Vattenfall förstod vi att det kunde ta tid innan vi fick hjälp. Vi hämtade vatten hos grannen, den mat som kunde räddas ställdes ute på altanen och stearinljusen blev vår vän. Efter några dagar kom iallafall två (inlånade) duktiga killar från Hälsingland, sågade ner trädet och lagade linan. Tjoho då blir man glad för elen som man tar så för givet i vanliga fall. Trist dock med trasiga maskiner, typ luftvärmepumpen, micro o.dylikt.

Nu myser vi i dagsljus, stearinljus och/eller elljus……skönt med valfrihet
Om husse går ut själv så blir vi dock vääääääldigt nyfikna
Här hjälper vi istället husse att fundera på träd och elledningar…..
Jag älskar tallar……men nu gör jag tillägget…..inte om de lutar mot elledning eller byggnader….
Våra hundar brukar sova i friggeboden 2 timmar per dag. Chakira sitter på trappan och undrar om det inte är dags snart……
Nu är alla redo…..
Blöt, rufsig Dick med krull i pälsen smiley

Kram, kram