Det kommer dagligen valpförfrågningar nu…..till oss och till andra uppfödare. Det verkar vara en STOR brist på cavaliervalpar. Det nya hälsoprogrammet var nog orsaken till att antal födda valpar år 2017 sjönk drastiskt. Bland annat höjdes debutåldern från två till tre år om föräldrarna har hjärtintyg utan anmärkning vid fem år. Jag hade en tro att det skulle bli fler födda år 2018 då vi kommit ”ikapp”. Tyvärr visar inte statistiken det, utan även förra året var det lika lågt födelseantal.
Inte så konstigt kanske att det blir svårt att få tag på en ljuvlig liten Cavalierpuppy.
Ett råd till alla spekulanter är ändå……misströsta inte, förr eller senare ”händer det”. Köp INTE en oregistrerad och/eller insmugglad valp i ren frustration. Kanske kan ni också tänka om vad gäller kön, färg och leveranstidpunkt.

Vi uppfödare tänker också lite olika. Många ställer upp kölistor. Det gör inte vi. Dels tycker jag inte det är någon ide, eftersom många desperata spekulanter står på tio andra listor och sen vill jag gärna se mina valpar födas först och bli några dagar iallafall, innan jag börjar fundera på vart bästa hemmet kan vara för våra bebisar. Vi lovar ALDRIG bort någon valp i förväg.

Som jag svarat på många valpförfrågningar nu så har vi ännu inte bestämt när vi ska para nästa gång, men information kommer på bloggen/hemsidan framöver. Att para och vårda valpar kräver en hel del och framförallt blir man väldigt låst vid hemmet. Men det är också oerhört ljuvligt så visst längtar man att ta hand om smått igen.

Då vi inte har valpkullar lever alla i vår härliga flock som sällskapshundar. Ett alldeles vanligt liv alltså för två- och fyrbenta smiley.
Lite bilder nedan från vårt vinterlandskap……..
Nääää, nu vill vi in och mysa…..

Kramizar