Det har varit lite tomt på valpar här på Charmdroppens senaste tiden. Inga valpar på gång i dagsläget heller men framtida planer finns.
Just nu har vi lilla Greta här hos oss på besök. Hon bor i vanliga fall i Arvika, men vi har bibehållen avelsrätt på henne. Hon är ännu inte lovlig enligt nya hälsoprogrammet, men vi tyckte det var dags att lära känna henne lite mer. Enligt vår uppfattning är hon en ljuvlig liten varelse, mild och mycket kärleksfull. Första dygnet hon var här hos oss var hon lite försiktig men anpassade sig sedan snabbt till vår flock när hon insåg att de var harmoniska, trygga och snälla.

Söt är hon också lilla Greta (Charmdroppens Kindly Diamond). Hon är född 2016-10-20 och blir alltså lovlig till hösten då hon blir tre år. Sen ska det förståss passa in med löp också.
Greta väger 6,8 kg i dagsläget……liten och fin i kroppen

Sen har vi även vår Melba (Charmdroppens My Melody) som är född 2016-11-15 och blir lovlig i slutet av året.
Precis som Greta är hon väldigt kärleksfull, snäll och nyfiken. Vill alltid vara med och något av en hussefavorit. Ska nog få åka med på nån mer utställning framöver.
Melba är lite kraftigare är Greta, men bra i storlek.

Dessa två (Greta och Melba) har vi inte bestämt hanar till än utan kollar fortfarande vilka som skulle kunna passa.

Lilla Harmony (Charmdroppens Harmony) född 2015-06-16) har precis löpt färdigt och det blev ingen parning denna gången heller med vår Bowi. Trist, eftersom jag längtat efter den kombon. Men han får inte till det och Harmony är nog inte särskilt lättparad heller. Så nu blir det att leta erfaren hane, läsa stamtavlor och kolla upp linjer som skulle kunna passa. Sen får man ju hoppas på att en erfaren uppfödare är villig att ta sig an utmaningen att para vår lilla diva. Harmony är alltså en tjej med attityd som vet vad hon vill! Jag gillar henne skarpt smiley och skrattar bara gott åt hennes divalater. T.ex. har hon lagt sig till med att hon ska bäras ut för kvällskissen. Tidvis ska hon matas ur hand för hon tycker om den mysstunden. Visst…..det är vi som skämt bort henne, men det bjuder jag på.
Även Harmony är en storleksmässig ganska liten hund.

Vad gäller Iris (Charmdroppens Iris Sunrise) född 2015-07-20 väntar vi på ett löp. Hon är halvsyster till Greta, samma mamma Chakira.
Hon ska förhoppningsvis paras med vår Dick (Charmdroppens Dominic).
Tilltänkta kärleksparet smiley (men varför titta åt olika håll…..ni gillar ju varandra)
Bättre så……

Kramizar