Jag brukar titta med ett kritiskt öga på våra hundar. Utseendemässigt vill man ändra lite här och lite där och plocka ihop nåt fint från den ena till den andra och kombinera tills det blir en ”perfekt” hund. Så idiotiskt egentligen smiley!! Det finns ingen perfekt hund och det är nog bra det.

I år har vår goa Melba ställts på sju utställningar. Jag är faktiskt ganska nöjd med vår lilla rödhätta och det tycks domarna också vara. Hon har fått två Cert. och fem Reserv-Cert. på dessa sju utställningar!!! Det kan man ju kalla ett jämngott resultat i en bedömningssport där det annars lätt går upp och ner. Domarna har varit från Tyskland, Danmark och Sverige. Tyvärr kändes det lite som ”stolpe ut” de senaste två utställningarna i Sandviken (förra helgen) och i Gimo igår när hon fick sina Reserv-Cert. Så nära det var att hon blev Champion. Och nu har vi inte anmält till någon mer utställning.

Goa Melba med sina uttrycksfulla ögon…..och härliga eye-liner
Lagom med päls, ganska kort på kroppen som gör att den är så lättskött…..men fina behäng
För att ingen ska tro att utseendet är det viktigaste hos Charmdroppens är det nog bäst att jag påpekar att priot är HTU

H, Hälsan är förståss viktigast. Melbas mamma Cherry (SEUCH Pringel’s Almost An Angel) är 10 år och hjärtfrisk och pappa är norske gutten Jay (DKUCH NOUCH NO V-13 Liljeskogens Goldwine King of Rohan) som har så fin stam med många hjärtfriska i höga åldrar. Men några garantier för friska avkommor finns tyvärr inte……ibland går det snett trots goda förutsättningar. Melba är sund och frisk idag iallafall.

T, Prio 2 är temperamentet, mentaliteten. Melba är livlig, ivrig, orädd, jättesnäll och kärleksfull. Alla cavalierer är inte såna……vi har faktiskt valt bort två köpta cavalierer från avel för att vi tyckte att de inte hade det rätta cavaliertemperamentet.

U, Prio 3 för utseendet alltså smiley

JAPP, det var det…….
Nu får vi ta oss en funderare om vi ändå ska anmäla Melba till Stockholmsutställningen i december och/eller My Dog i början av januari. Vore så kul att jaga sista Certet och kanske få en Champion till.

Kramizar