Förra helgen hämtade vi Greta (RLD N Charmdroppens Kindly Diamond) som förhoppningsvis ska få en kull här nästa vecka. Vi har bibehållen avelsrätt på henne men annars bor hon en bit utanför Arvika. Hon har besökt oss tidigare så vi är inte obekanta med varandra och hon smälte genast in i flocken igen. Dock har hon lite förmåner här som inte de andra har…….t.ex. så sover hon hos oss i våra sängar. Det är inte bara mysigt, det fanns liksom en anledning att de andra har eget sovrum (bättre sömn och mindre ryggont för oss tvåbenta), men vi vill ju att hon ska vara trygg och trivas. Det är en liten procedur innan sömnen infaller….. Greta har två rosa gosedjur som ska ”behandlas”. Det är en bläckfisk och Greta Gris. Först får de lite kärvänlig hantering, sen lite hårdare uppfostring….puh.

Greta är inte särskilt tjock så jag tror inte att det är många. Men magen är spänd och man kan känna små sparkar.

Vecka 23 blir ganska stressig här på Charmdroppens. På måndagen ska Melbas valpar veterinärbesiktigas, tisdag, torsdag, fredag och lördag ska valpar lämnas ut till längtande nya mattar och hussar. Och mitt i veckan hoppas vi alltså på födsel av Gretas valpar. Jag kommer uppdatera bloggen med info så fort jag hinner.

Nuvarande valpar mår bara bra. Det är full rulle på Melbas kull, medan Harmonys två är betydligt lugnare.

Nu har vi ändrat vår valphage för tredje gången. Första hagen var en stabil snygg fyrkantig (höjd 70 cm) som tyvärr är lite jobbig att montera. Sen köpte vi dubbla hagar, lätta att montera och formbara. Men så upptäckte vi att det blev lite opraktiskt med 80 cm höjd. Eftersom vi inte nyttjar tidningar till valptoalett, utan i princip plockar upp hela tiden efter de små behöver vi kunna kliva över. Alltså skickade vi efter två hagar med 60 cm varav bara ena kommit. Så nu är hälften 80 cm och hälften 60 cm hahaha.

Kram, Kram