Nu har alla valparna i Gretas kull hämtats. Det är väl nästan tabu att använda ordet skönt, när man borde vara ledsen och gråta en skvätt för att det blir så tomt utan de små. Men det är faktiskt skönt att lämna över ansvaret till andra…..vi har ju bara haft dem till låns. Kanske tar vi för allvarligt på uppdraget att förvalta dem i 8-10 veckor, men vi tror att dessa veckorna hos uppfödaren är väldigt viktiga. Då blir det ett stort engagemang…..puppisarna ska ha det så bra som möjligt, men man blir också väldigt låst. Med det sagt vill jag ändå säga att alla valpar under våren och sommaren har varit ett stort glädjeämne i denna trista coronatid.

Jag har tömt kameran på några utebilder……först från den 24 juli då vi fortfarande var på Skäret…..

Tre valpar i knät och den fjärde under bänken
Här har Rolf mamma Greta i knät. Det har varit kul att ha henne hos oss i 10 veckor. Hon är en lustig och bestämd liten dam som verkligen visste vad hon ville. Bland annat sparkade hon med bakbenen när vi inte var snabba nog att servera mat eller att vi hade glömt att fylla på med riktigt färskt vatten i nån av vattenskålarna som var tillgängliga.
Tänk att vår Bowi redan blivit Veteran….vart har tiden tagit vägen?
Eftersom alla valparna skulle få sina nya hem i Stockhomstrakten, kom vi på att det bästa vore att vi tog med dem till vårt fritidshus i Sigtuna. Det skulle ju bli så mycket enklare för köparna. Sagt och gjort……vi for hem med Greta till matte Natalie och drog sedan österut med hela flocken. Vi fick ta kärran med oss denna gången för att få plats med allt, typ inhängnader till valparna, valppaket, blommor m.m.
I bilderna från Sigtuna är bara de två sist utlämnade valparna med
Nu hoppas jag att alla vårens och sommarens valpar ska glädja sina nya fina ägare under många år. Någon mer kull planeras inte i år.

Kramizar